Κυριακή, Νοεμβρίου 07, 2010

Η Πολυφερνη νυφη

Αυτη την νυφη δεν την θελαμε,ελα ομως που στο χωριο ηταν δυσκολο να βρεις μια νυφη της προκοπης,ακομη και στο ενας αγροτης ψαχνει πηγαμε,αποτυχια,επρεπε να βρουμε νυφη και ιδου το προξενιο.
Ηρθε η κουτσομπολα της γειτονιας και μας την συστησε,ειναι καλη,οικονομα,καλη στην λατζα και με τον καιρο θα γινει καλη και στο κρεβατι,ειχαμε τις αμφιβολιες μας,κατι δεν μας αρεσε σε αυτην,ισως εκεινο το χαζο βλεμμα που μας κοιταγε.

Καλα φερτην να δουμε τι ψαρια θα πιασουμε της ειπαμε,και ετσι και εγινε.

Την εφερε ενα απογευμα,ντροπαλη και χαμογελαστη,οικεια και αλανιαρα,της δωσαμε ενα υποβρυχιο βανιλια και την καθησαμε στον καναπε.

Ειμαστε φτωχοι της ειπαμε,ζηταμε μια τιμια αλλα συγχρονως και πλουσια νυφη,εσυ τι μπορεις να μας προσφερεις?
Μην ανησυχειτε απαντησε,λεφτα υπαρχουν.....ελαμψε το προσωπο μας,να ...και δεν το περιμεναμε,η προηγουμενη νυφη βλεπετε μας παρατησε στα κρυα του λουτρου,κουραστηκε απο την πολυ φασινα και εφυγε.
Απο εκεινη την στιγμη η πολυφερνη νυφη δεν εκλεισε το στομα της,ελεγε,ελεγε,και τι δεν ειπε,μας μαγεψε με τα λογια της,ολα θα μας τα ελυνε τα προβληματα,ολα....ολα.

Αποφασισαμε πλεον οτι ηταν η καταλληλοτερη,δεν υπηρχε καμια αμφιβολια περι αυτου,και το μυστηριο του γαμου δεν αργησε να γινει.

Αλοιμονο αν και χωριατες ξεχασαμε καθε χωριατικη παροιμια οπως αυτη που λεει"Ο χωριατης με τα λογια χτιζει ανωγεια και κατωγια"και την πατησαμε οικτρα,οχι λεφτα δεν υπηρχαν οπως μας υποσχοταν αλλα μας ξαφρισε και τον κουμπαρα,μας εκανε το σπιτι καλοκαιρινο,και συνεχισε να εχει εκεινο το μελισταλακτο και χαζο βλεμμα που ειχε παντα.

Σας αγαπω μας ελεγε και ποναω που ειστε ετσι αλλα επρεπε να το κανω αυτο,εισαστε διεφθαρμενοι εως το κοκκαλο.
Και γιατι μας πηρες κυρα μου δεν το ηξερες οτι ειμαστε διεφθαρμενοι?
Στο ιδιο χωριο δεν ζουμε τοσα χρονια?
Δεν ηξερες τι γινετε,δεν ακουγες τουλαχιστον,τωρα ξαφνικα το καταλαβες?

Ψαχναμε τροπο να την ξεπατωσουμε,να την πεταξουμε απο το σπιτι,εκεινη εκει ακλονητη,ειχε κανει φιλιες με ολες τις κουτσομπολες του χωριου που την παινευαν παντου,ελεγαν στα αλλα χωρια τι καλη και δουλευταρου ειναι,εμεις ξεραμε καλυτερα ομως,την βρωμια την εκρυβε κατω απο τα πατακια και τα χαλια να μην φαινεται,αλλα δεν σταματαγε η μυρωδια της βρωμιας επειδη ηταν κρυμμενη,μυριζε και το ξεραμε.

Αποφασισαμε να ψηφισουμε ολοι στην οικογενεια και στο χωριο να την διωξουμε,εκεινη ακλονητη και παντα με το χαζο χαμογελο μας απειλησε οτι αν δεν την αφησουμε να μας ξεβρωμισει θα μας παρατησει μεσα στην μουχλα και την σαπιλα,μουχλα και σαπιλα ειχαμε ετσι κι'αλλοιως και με αυτην οποτε τι ειχαμε να χασουμε?

Αποψε το βραδυ θα βγουν τα πρωτα αποτελεσματα του δημοψηφισματος,εκεινη συνεχιζει να ισχυριζεται οτι οτι κανει το κανει για το καλο μας,καλο ειναι που δεν θα εχουμε να φαμε σε λιγο?
Καλο ειναι που τα πεθερικα της εχουν ξεμεινει απο φαρμακα?
Καλο ειναι που τα παιδια δεν εχουν δραχμη ουτε για καποτες?

Η συμβουλη μας ειναι προς ολους εσας σε αλλα χωρια και αλλες πολεις να προσεχετε οταν διαλεγετε νυφες,αυτο που βλεπετε δεν ειναι παντα αυτο που η καθε μια ειναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: