Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

Το βεβαιο τελος

Με θλιβει καθημερινα η μαχη που δινει ο Ελληνας εναντια στον διπλανο του Ελληνα,αυτο δεν το εχω παρατηρησει σε καμια κοινωνια εως σημερα,εχω αναφερθει και παλιοτερα για αυτο το ειδος μισους που κρυβουμε μεσα μας για τον συνανθρωπο μας,δεν μιλαω για αλλοδαπους,δεν μιλαω για αλλοθρησκους μιλαω για το γενος μας.

Αυτη η ευχαριστηση που νοιωθουμε οταν βριζουμε και ρουφιανευουμε τον συμπατριωτη μας δεν την νοιωθουμε ουτε στην μεγαλυτερη δικη μας χαρα,εχουμε χωριστει σε χιλιαδες κοματια,ευκολο πλεον για να μας κουμανταρει ο οποιοσδηποτε,εχουμε αποδεχθει τον ορο προνομιουχος για οποιον κερδιζει περισσοτερα απο εμας και δεν μιλαω για βιομηχανους η επιχειρηματιες.

Με αυτον τον τροπο βρισκει η εντελως ανικανη κυβερνηση μας τον δρομο να ποδοπαταει οποια ομαδα εργαζομενων γουσταρει,απλα τους ονομαζει προνομιουχους,καθησαμε ποτε ομως να δουμε ποιοι τους εδωσαν αυτα τα προνομια και αν πραγματικα ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα οσα μας λενε?

Προνομιουχοι η ρετιρε του δημοσιου ηταν καποτε οι τραπεζικοι,περασαμε μετα σε επομενες κατηγοριες εργαζομενων αναλογα με τις αναγκες της καθε διαχειρησης,μετα ηρθαν οι εργαζομενοι στον ΟΤΕ,και συνεχιζεται το ιδιο παραμυθι απο τοτε.

Αλλα πλεον τα παραμυθια δεν τα πιστευουν ουτε τα μικρα παιδια,ακομη και αυτα θα ρωτησουν καποια στιγμη γιατι η Κοκκινοσκουφιτσα φοραγε κοκκινη σκουφια.
Εμεις την ιδια στιγμη δεν εχουμε ουτε την εξυπναδα αυτη ενος μικρου παιδιου να ψαξουμε τον λογο που συμβαινει αυτο.
Και αυτο γιατι χαιρομαστε στην πραγματικοτητα που ακομη αλλος ενας κλαδος εργαζομενων κατεβαινει την σκαλα ερχομενος προς την δικη μας μιζερια,ακομη καποιοι θα δυσκολευτουν σαν εμας και ισως πεινασουν,ισως μεινουν και ανεργοι,.....τι καλυτερο απο αυτο?

Και ετσι οποτε απανταω σε καποια αναρτηση σε ιστολογια και γραφω οτι αυτο δεν ειναι σωστο γινομαι αμεσως...δημοσιος υπαλληλος,βολεμενος,και οτι αλλο φανταζεται αυτος που χαιρετε με την δυστυχια του διπλανου του.

Το τελος μας σαν χωρα ειναι ηδη εδω,εχουμε την καταλληλη κυβερνηση να το κανει,και βοηθαμε οσο μπορουμε και εμεις,γιατι αντι να τους θεσουμε τα ερωτηματα τους χειροκροταμε,αντι να τους δειξουμε οτι ειναι ενοχοι τους ψηφιζουμε,αντι να θυμομαστε τι εχουν κανει στο παρελθον τους θεωρουμε νεους σωτηρες μας.

Οχι δεν ειμαι δημοσιος υπαλληλος ουτε βολεμενος,δεν ειμαι πασοκ ουτε νεα δημοκρατια,δεν ειμαι οπαδος ουτε μελος κομματος,ειμαι κατι που εδω και χρονια εχουμε ξεχασει ολοι μας,και θεωρω ολους σας το ιδιο με μενα αν και πολλοι το εχετε ξεχασει.

Ειμαι Ελληνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: