Πέμπτη, Νοεμβρίου 11, 2010

Οικος ανοχης και απωλειας

Πολλα παπαγαλακια και ειδικα στα τηλεοπτικα πλατω εξαγριωθηκαν οταν στις πορειες ο λαος φωναζε"Να καει,να καει το μπουρδελο η Βουλη".....τι αναρχικα συνθηματα,πως τολμανε να λενε τετοιες λεξεις.

Και ομως αν δουμε τελικα την προσφορα του κοινοβουλιου στην υποτιθεμενη δημοκρατια μας θα καταλαβουμε οτι και πολυ λιγα φωναζε ο λαος εκεινες τις μερες.

Εκει εκτραφηκε η ασυδοσια,οι νομοι με τα χιλιαδες παραθυρακια,οι προσληψεις φιλων,συγγενων και ψηφοφορων,η ασυλια των βουλευτων.
Εκει κουναγε το δακτυλο ο Παυλιδης προειδοποιωντας τους υπολοιπους να προσεχουν μην παθουν οτι επαθε και εκεινος,εκει ψηφιστηκαν ολα τα αντιλαικα και αντιεργατικα νομοσχεδια που κατηργησαν καθε εννοια δικαιου.

Καλυτερα θα ηταν να το παρομοιαζαμε με στανη διοτι κανενας απο ολους αυτους δεν εχει αντιταξει την αποψη του στις αποφασεις των αρχηγων του,σαν προβατα πανε,καθονται και συζητανε καθε ανοησια,εχουν πληρη αγνοια για τα προβληματα του τοπου και φυσικα ψηφιζουν οτι τους διαταξουν να ψηφισουν.

Εχουν απωλεσει την εμπιστοσυνη του Ελληνικου λαου,εχουν ανεχθει καθε ειδους καταστρατηγηση της εννοιας δημοκρατια,περιμενουν τωρα να σεβαστει ο κοσμος την ιδεα ενος κτηριου?
Τα κτηρια δεν κανουν την δημοκρατια μονο οι ανθρωποι μπορουν να το καταφερουν αυτο.

Και τωρα σε περιοδο κρισης εκεινοι κλεισμενοι σαν φυλακισμενοι,μακρυα απο τις αναγκες και την προσδοκια μας συνεχιζουν να υποκυπτουν και να ανεχονται την καταργηση της δημοκρατιας,συνεχιζουν να μην αντιδρουν διοτι σκεπτονται μονο το πολιτικο τους μελλον,δημιουργουν φατριες,ομαδες και συνομωτουν .

Συμμορια ενοχων το κοινοβουλιο,κυβερνανε εναν λαο με τις ψηφους του 20 τοις εκατο,θεωρουν οτι στα παντα εχουν δικιο εκεινοι και συνεχιζουν να κατασπαταλουν την περιουσια μας,να νομοθετουν εις βαρος μας και να αισθανονται και ανετα με οσα κανουν.

Το να καει το κτηριο δεν θα δωσει καμια λυση,το θεμα ειναι να ξεφορτωθουμε οσους ειναι μεσα σε αυτο,καναμε υπομονη δεκαετιες,τα μυνηματα μας τα εριχναν και τα ριχνουν στον καδο σκουπιδιων της εισοδου,χρησιμοποιουν το κρατος σαν να ειναι ιδιοκτησια τους.

Ναι λοιπον..να καει,να καει...αλλα οχι το εξω....το μεσα μονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: