Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2010

Τα καναλια της ντροπης

Τηλεοραση δεν βλεπω εδω και μηνες,αδιαφορω για την αποψη της για την ζωη καθως και την φιλοσοφια που κυριαρχει,αυτοι ολοι που εργαζονται σε αυτα τα μεσα ζουν κατα την αποψη μου μια πλασματικη πραγματικοτητα.

Η μονη ωρα που ερχομαι σε επαφη με το μαυρο χαλι των καναλιων ειναι οταν καθημερινα επισκεπτομαι την μητερα μου στο νοσοκομειο,εκει της εχω παει μια τηλεοραση ωστε να απασχολει το μυαλο της και να μην νοιωθει μονη τις ατελειωτες ωρες της κατακλισης της.

Τι βλεπει λοιπον κι εκεινη και αν αυτο βοηθαει και εναν ασθενη σκεπτομουν προχθες βλεποντας ενα Σαββατιατικο πρωινο διασκεδαστικο...για εκεινους που πληρωνονται για να το παρουσιασουν....προγραμμα.

Σχεδον ολη η τετραωρη εκπομπη αναλωθηκε σε μια σαχλη ανοησια,μας εδειξε πως να βαφομαστε κανοντας μπανανα στο πανω μερος των ματιων,αναφερθηκε στα χρωματα που ειναι της μοδας φετος,μιλησε για οτι χειροτερη ηλιθιοτητα μπορει  να κουβεντιασει ακομη και ο πιο ανοητος ανθρωπος στην καθημερινοτητα του,ακουστηκε τοση μαλακια μαζεμενη που αρχισα να αναρωτιεμαι αν αυτο το γκρουπ ανθρωπων ζουν καπου εκτος Ελλαδος και δεν εχουν ιδεα τι συμβαινει εδω.

Μαζι με κατι αλλα προγραμματα που απο το πρωι εως το βραδυ.....
Μαγειρευουν.
Βαφονται.
Κανουν γυμναστικη.
Ξαναμαγειρευουν.
Τραγουδανε.
Τραγουδανε και παλι.
Ξανα τραγουδανε.
Και ενα ηλιθιο ριαλυτι παλαιας κοπης.

Αυτα προσφερει σημερα η τηλεοραση στην μεση ελληνικη οικογενεια.

Για ειδησεις δεν ξερω εχω εξι μηνες να δω,απο οσο ηξερα απο πριν επικρατει η ιδια ξεφτιλα και η ιδια υποστηρηξη προς το δημοκρατικο μας καθεστως,και πως να μην επικρατει...παλι αναβληθηκε καποιος φορος που επρεπε να πληρωνουν για τις διαφημισεις νομιζω,ε σε συναδελφους της η δημοκρατικη μας διαχειριση...κανει χατηρια.

Μετα απο το βαψιμο μπανανα,ηρθε μια καλη κυρια και μας εδειξε πως να κανουμε τσαντακια φακελλο απο πλαστικες σακουλες,κατασκευασε και ενα τσαντακι που ελεγε οτι ειναι  μια καλη λυση για βραδυνη εξοδο τωρα με την κριση.

Μαρι χαζοβιολα....αν η αλλη δεν εχει δουλεια,δεν εχει να πληρωσει το ενοικιο,ειναι ανεργη,θα νοιαστει να φτιαξει αυτο το γελοιο τσαντακι που παρουσιαζεις εσυ?

Να βαλει μεσα τι?προφυλακτικα και να κατεβει στην Συγγρου να βγαλει μεροκαματο?

Για την τηλεοραση σημερα η φτηνεια ειναι το μονο που προσφερει σε μια χωρα που σε λιγο θα πρεπει να μας δειχνουν μονο ενα πραγμα τα καναλια.

Πως να κανουμε ...το σκατο μας παξιμαδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: