Παρασκευή, Ιανουαρίου 28, 2011

Η καθημερινοτητα μας κρυβει το μελλον

Ζουμε μεσα σε μια παρανοια τον τελευταιο χρονο,ζαλισμενοι,σαστισμενοι,προσπαθουμε να καταλαβουμε τι μας συμβαινει,αλλοι νοιωθουν τυχεροι που ακομη εχουν μια δουλεια εστω και με πετσοκομενο εισοδημα,αλλοι βλεπουν οτι η επιβιωση τους γινετε καθε ημερα και πιο δυσκολη.
Το γεγονος ειναι οτι ολοι βριζουμε,αλλοι φωναχτα και αλλοι απο μεσα μας,βριζουμε τους αλλους,την κυβερνηση,το μαυρο μας το χαλι,την τυχη μας.

Σεναρια ακουγονται πολλα,ενα ειναι το δεδομενο,κανεις δεν εμπιστευεται αυτα που λεει η τηλεοραση,κανεις δεν εμπιστευεται οσα ανακοινωνει η κυβερνηση,και κυριως και αυτο ειναι το σοβαροτερο....κανενας εκτος των ολιγων που τρωνε με χρυσα κουταλια δεν θεωρει οτι ο διαχειριστης μας εχει την δυναμη,την θεληση,το σθενος,το οραμα και την αγαπη...για να βγαλει την χωρα απο εκει που την εριξε αυτος και ολοι οσοι την κυβερνησαν μεχρι σημερα.

Τα λογια του ειναι ωραια,δικα του δεν ειναι ....και αυτο το καταλαβαινει καποιος απο τις πραξεις του,καποιοι του γραφουν ωραιοτατα βιπερ Νορα με ομορφο τελος για ταξιδια στην Ιθακη και σε αλλα υπεροχα νησια,στην πραξη ομως τι κανει?
Καταστρεφει καθε  υγιες κυτταρο στην προσπαθεια του να θεραπευσει το καρκινωμα,αποστρεφει τον Ελληνα απο την πολιτικη,τον κανει να την σιχαινεται.
Με τι τα κανει ολα αυτα?
Με τις θεωριες του περι διαφανειας,περι ισοτητας,περι κοινωνικου κρατους,περι ισονομιας,περι ολων των θεματων που περικλειει η λεξη δημοκρατια.
Και αυτο διοτι αλλα λεει και αλλα κανει.

Και στην διεθνη σκηνη τα πραγματα δεν πανε καλυτερα,ο κοσμος ξεσηκωνετε απεναντι στην παγκοσμιοποιηση,ξεσηκωνετε εναντια σε αυτους που τον θελουν παλι σκλαβο,πεινασμενο,επαιτη,ξεσηκωνετε στην αδικια,βλεπει τον πλουτο και ξερει οτι αυτος δεν θα εχει ουτε ενα κοματι ψωμι,βλεπει και καταλαβαινει οτι οι σημερινοι ηγετες δεν εχουν στοχο να του καλυτερεψουν την ζωη,εχουν στοχο μονο την δικη τους ζωη να κανουν πλουσιοτερη.

Το μελλον δεν ειναι ευοιωνο,με φαιδρα νεα περι νεφελιμ και χερουβιμ...τα σεραφειμ θα αργησουν να ερθουν,με τους θρησκοληπτους καθε θρησκειας να αντεπιτιθενται,με ηγεσιες καθε μορφης ανικανες να αντιμετωπισουν τα προβληματα των λαων,με επεκτατικες διαθεσεις γειτονικων χωρων.
Ειναι η εποχη μας η πραγματοποιηση του "νομος ειναι το δικαιο του ισχυρου"
Πολεμοι σχεδιαζονται και ακυρωνονται,εφημεριδες σπερνουν πανικο και δεος στους λαους με σχεδια ενος χρονου γεματου αιμα και πονο,μπορει καποιος να μου δωσει μια καλη ειδηση παρακαλω....

Η ελιτ εχει ξεσαλωσει,θελει την γη δικη της,μιλανε πλεον ανοιχτα για μειωση του πληθυσμου,με οποιο μεσο μπορουν,η ακορεστη ορεξη τους για περισσοτερο χρημα τους κανει να συμπεριφερονται σαν φεουδαρχες,συζητανε στα διαφορα συμβουλια για περιορισμους και περισσοτερους περιορισμους,οι διαφορες λεσχες σχεδιαζουν την επιβολη των δικων τους στοχων.

Και ειναι ατυχια για εμας σε αυτη την περιοδο να εχουμε μια τετοια ηγεσια,δεν χρειαζοταν η χωρα εφιαλτες αυτην την περιοδο,και εχουν σωπασει ολοι,μαυρη σιωπη απο καλλιτεχνες,γραφιαδες,φιλοσοφους.
Αφησαν ενα λαο μοναχο να αντιμετωπισει μια ιδιοτυπη δικτατορια,μια δημοκρατια που ενας διαταζει και οι υπολοιποι εκτελουν τις διαταγες του,χωρις γιατι,χωρις αν.....

Και ψαχνουν να βρουν σημερα τι εφταιξε στο χθες,μα και χθες οι ιδιοι ηταν,αυτοι επαιρναν τις αποφασεις οχι εμεις,και συζητανε για τους ενοχους που τους ξερανε και χθες,διπλα τους ηταν,συντροφοι τους.

Η καθημερινοτητα μας κρυβει το μελλον,μακαρι να ειμαι λαθος,αλλα δεν θα ειναι ευχαριστο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: