Δευτέρα, Ιανουαρίου 17, 2011

Πρωτα θα φυγουμε εμεις,μετα θα ερθει η αναπτυξη...αν ερθει ποτε.

Οπως καθομαι στο νοσοκομειο χαζευω τηλεοραση,σπιτι δεν την ανοιγω πλεον εδω και εξι μηνες,εκει ακουω τα"δημοκρατικα"καναλια να λενε τις"κυβερνητικες" ειδησεις,σκεπτομαι ποσο μου θυμιζει την περιοδο της επταετιας η σημερινη,μια κυβερνηση που δεν την θελει κανεις αλλα εχει την πλειοψηφια στα γκαλλοπ,ενας διαχειριστης που τον βριζουν ολοι αλλα παιρνει βραβεια και ομιλει οπου τον καλεσουν,και ομιλει,και ομιλει...αλλα τελικα τι λεει?

Λεξεις που με την εννοια που τους δινει εκεινος εχουν χασει πλεον το νοημα τους στην δικη μας πραγματικοτητα,μιλαει για αναπτυξη,για αλλαγη,για ενδιαφερον του κρατους προς τον πολιτη.

Ωραιο εξωφυλλο,αλλα οταν μεσα δεν λεει τιποτα ενα βιβλιο τι να το κανεις?
Το βαζεις στην βιβλιοθηκη και δεν το ξαναδιαβαζεις ποτε.
Αυτο το κανεις.

Για ποια αναπτυξη μιλαει οταν θα ξεπληρωνουμε το χρεος που μας εβαλε στον λαιμο εως και το 2024?
Και τι αναπτυξη θα ειναι αυτη με τους εργαζομενους να κερδιζουν 592 ευρω και τους συνταξιουχους να ζουν..οσοι ζησουν με 360?
Αν ειναι παλι για τα επομενα 37 χρονια να πλουτιζουν οι βιομηχανοι και οι τραπεζες και να φτωχαινουν οι μισθωτοι και οι συνταξιουχοι γιατι να παρουμε μερος εμεις σε αυτην την αναπτυξη?

Ειμαι 51 τωρα,εζησα λιτοτητες και αλλες λιτοτητες,αυξησεις της πεινας επι δεκαετιες,λετε να ζω σε 30 χρονια να δω την αναπτυξη που ευαγγελιζεται?

Και πες ζω,τι να την κανω?εδω φαγανε του κοσμου τα δις,εκαναν τις χειροτερες απατες,εφαγαν μιζες,εγινε η χωρα μπαχαλο,ποια γενια θα ζησει καλυτερες μερες με τους νομους που ψηφισαν τον τελευταιο χρονο?

Παλι πολλες ερωτησεις κανω.

Μην ανησυχειτε,καθηστε αναπαυτικα και η τυχη σας δουλευει,αφου το λεει οτι θα παμε καλα το εννοει,οπως εννοουσε το"λεφτα υπαρχουν"το διχτυ για την προστασια των αδυνατων,τον εργασιακο μεσαιωνα που τον πηρε και τον εκανε ζουγκλα.

Το εχω ξαναγραψει..αυτη η χωρα δεν θα αλλαξει ποτε.
Ποτε οσο τα βαρη τα πληρωνουν παντα οι ιδιοι και οι ιδιοι,ποτε οσο τα κερδη τα παιρνουν παντα οι ιδιοι και οι ιδιοι.

Λετε να αξιζαμε κατι καλυτερο?

Δεν υπάρχουν σχόλια: