Τρίτη, Φεβρουαρίου 22, 2011

“Γυρίστε πάλι στην δραχμή!”

Στην εκτίμηση ότι η Ελλάδα ενδεχομένως θα χρειαστεί να επιστρέψει στη δραχμή και παράλληλα να προχωρήσει σε διακανονισμό με τους πιστωτές της για haircut ύψους τουλάχιστον 30%, προχωρούν ορισμένοι εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων οικονομολόγων!

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εκτιμήσεις των ειδικών του European Economic Advisory Group (EEAG), που θεωρούν πως η μοναδική βιώσιμη λύση για την Ελλάδα είναι να αναδιαρθρώσει τα χρέη της, χωρίς μάλιστα κάτι τέτοιο να αποκλείει το γεγονός να χρειαστεί η χώρα μας ακόμα ένα «πακέτο διάσωσης» μετά τη λήξη του τρέχοντος, το 2013 ...

Οι ίδιοι εκτιμούν, στο report της EEAG που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό Der Spiegel και στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, πως η Ελλάδα είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να επαναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της μετά τη λήξη του τρέχοντος πακέτου στήριξής της βγαίνοντας ξανά στις αγορές και ως εκ τούτου θα αναγκασθεί να περικόψει τα χρέη της το αργότερο έως τις αρχές του 2014.

Στο ίδιο report φιλοξενείται και η εκτίμηση του κυρίου Thomas Mirow, ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον οποίο η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη.

www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: