Σάββατο, Φεβρουαρίου 26, 2011

Καθημερινοτητα

Καθε μερα ξεκιναω και κανω ακριβως τα ιδια πραγματα με την προηγουμενη,κουραστικη η ρουτινα αλλα και να ηθελα να την αλλαξω θα ηταν αρκετα δυσκολο με δεδομενη την οικονομικη μου κατασταση,ξυπνωντας αρχιζει το αγχος.....δεν το ψαχνω ερχεται μονο του,η κυρια σκεψη μου ειναι οτι ξεκιναει αλλη μια ημερα που δεν εχω δουλεια,κοντευει να κλεισω δυο χρονια τωρα και λυση δεν βρισκω,φυσικα εχω προσπαθησει αρκετα,δεν θα ελεγα πολυ γιατι η διαθεση μου δεν ειναι παντα οπως εγω την θελω και ετσι αναλογα με το πως νοιωθω ξυπνωντας... ετσι συνεχιζω και την μερα μου.

Κοιταω τις αγγελιες,βλεπω οτι δεν υπαρχει τιποτα,σκεπτομαι ποσοι αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα με μενα και αλλαζω θεμα,συνηθως μετα τρωω κατι και καθομαι στο πι-σι να περασει λιγο η ωρα.
Αν δεν εχουν απεργια τα λεωφωρεια ξεκιναω για το νοσοκομειο,ειναι μια ψυχοφθορα διαδρομη που με βγαζει τελικα εκει στο δωματιο της μητερας μου,εξη μηνες τωρα καθε μερα,παλιοτερα με την αποκλειστικη πηγαινα 3 φορες την εβδομαδα,αλλα να τι καταφερα,να την παρατησουν και να κοντευει να πεθανει απο αδιαφορια,δεν δουλευω που δεν δουλευω ειπα,θα πηγαινω εγω καθε μερα.

Το ανεργιας τελειωσε,περναω με κατι οικονομιες δικες μου και....την συνταξη της απο τον ΟΓΑ απο αυτην... 340 ευρω ψωνιζω και τα δικα της πραγματα,μπισκοτα,νερα,φρουτα,δεν θελω να της λειπει κατι και συνεχεια φροντιζω να τα εχει εκει αν τα ζητησει.

Ξεχναω τους λογαριασμους,μερικες φορες δεν ανοιγω τους φακκελους,τελικα με προσπαθεια καταφερνω ακομη και τους πληρωνω,δεν ειναι πολλα τωρα που ειμαι μονος,κανω και την σχετικη οικονομια και τα φερνω βολτα.
Καθαριοτητα κανω οποτε εχω διαθεση,και φαγητο το ιδιο αλλα συνηθως μαγειρευω κατι να κρατησει 2-3 μερες.
Με τις απεργιες των λεωφωρειων εχω νευριασει,εμας ταλαιπωρουν,λες και ο Ρεππας παιρνει λεωφωρειο?και με τις αυξησεις σε ολα εχω νευριασει,νοιαζονται εμεις που δεν εργαζομαστε πως θα τα βγαλουμε περα?

Μονη επαφη με τον κοσμο το πι-σι,διαβαζω πολυ,νευριαζω περισσοτερο,κυριως με το θεμα που μας περνανε ηλιθιους και μας κοροιδευουν,νευριαζω και με εμας τους Ελληνες,τι βρισιδι διαβαζω σε αυτα τα σχολια στα ιστολογια,δεν ντρεπομαστε λεω να μας πηδανε χωρις σαλιο και εμεις εκει,να βριζομαστε μεταξυ μας.

Μερικες φορες που δεν εχω κοιμηθει καλα το βραδυ ξεραινομαι το απογευμα στον υπνο,μετα αντε να κοιμηθω παλι το βραδυ,και παει ετσι μερες,και παλι το επομενο πρωι τα ιδια,και περναει η μερα ετσι,ρωταω φιλους,γνωστους..καμια δουλεια?
Ποια δουλεια σε λιγο ολοι θα εχουμε χειροτερα,που θα βγαλει σκεπτομαι η κατασταση..δεν παει παρα περα,με πιανουν τα πιο πεσιμιστικα μου και ....ασε μην τα λεω και ολα.

Λυπαμαι που μας εφτασαν ως εδω και νευριαζω με ολους τους,δημοσιο σου λεει,εστειλα επιστολη στην υπουργο εργασιας,και με εστειλαν στο πολιτικο της γραφειο...τι με φερατε να κανω εδω?
Ειπα στην υπαλληλο..μου πηρε τα στοιχεια,ενοιωσα τοσο γελοιος...ποσο γελοιους μας εχουν κανει να νοιωθουμε...ουτε ζωα ετσι,κρατος λεει,ακου να στελνεις γραμμα στο υπουργειο και να σε στελνουν σε πολιτικο γραφειο.

Καλα που εχω και το πι-σι θα ειχα σαλταρει,τηλεοραση δεν ανοιγω,να βλεπω τον Κωνστα να μου αναβουν τα λαμπακια?αυτοι δεν εχουν ιδεα τι γινετε εξω απο το γραφειο τους,απλα τις ανακοινωσεις της κυβερνησης αναμασανε,γελοιοι τυποι,γλοιωδεις,κατι σαν τον αρτεμη Ματσα μου βγαζουν.'
Περναει ο καιρος ετσι,ασκοπα,με θυμο,αγχος,λυπη,αν χειροτερεψει σκεπτομαι θα το αντεξω?

Μπορει...μπορει και οχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: