Τετάρτη, Απριλίου 27, 2011

Το καλο προσωπο του εργοδοτη

Περασα σχεδον δυο ημερες στην Αιγινα,ειδα τους δικους μου,οσους μπορεσα,ειπαμε τα προβληματα μας,τις ανησυχιες μας για το μελλον,ειδα τα νεα μελη των οικογενειων τους,ειχα να τους δω εναμυσι χρονο,και στο νησι το κυριοτερο προβλημα ειναι αυτο της ανεργιας,και οχι μονο αυτο.

Μεγαλο προβλημα και η αντιμετωπιση των εργαζομενων απο τους εργοδοτες τους,η Αιγινα ειναι ενα μικρο νησι,οσοι δεν γνωριζουν μια τεχνη και απασχολουνται σαν υπαλληλοι σε εταιρειες η ντοπιες η σε αυτες που ανοιγουν καταστηματα αλλα εχουν εδρα την Αθηνα ζουν στο πετσι τους αυτο που ελεγε ο Βασιλακης Καιλας "το καλο προσωπο του εργοδοτη.
Για οσους ξεχνανε Βασιλακης Καιλας σημαινει ο πρωην υπουργος εργασιας,ναι αυτος ο ιδιος που καταργησε ολα ατα εργασιακα δικαιωματα των εργαζομενων και μαλιστα ανεφερε οτι οι σχεσεις μεταξυ τους και των εργοδοτων θα ειναι βασισμενες στο καλο προσωπο του εργοδοτη.

Λοιπον εκτος οτι οι ωρομισθιοι αυξανονται αλματωδως,οι μηνιαιες αποδοχες των μισθωτων εχουν πεσει στα Ταρταρα,πολλοι απο αυτους το βρισκουν λογικο να μην δινουν το δωρο Πασχα και αλλα δικαιωματα στους εργαζομενους τους.

Και γιατι δεν φευγουν η δεν το καταγγελουν αυτο οι εργαζομενοι?

Εσεις αν ειχατε οικογενεια να θρεψετε,παιδια,και επισης δεν γνωριζατε που αλλου να βρειτε εργασια....τι θα κανατε?

Αυτο ειναι το καλο προσωπο του εργοδοτη λοιπον,αυτο που υποστηριζε ο Λοβερδος αποδεικνυετε μια μπαρουφα ολκης.
Ποιος προστατευει τον εργαζομενο απο την ασυδοσια των γελοιων εργοδοτων οι οποιοι προτιμουν να παρακρατουν αποδοχες των εργαζομενων τους ενω την ιδια ωρα τους ειναι ευκολο να τα σκορπανε στα καζινο και στην χαρτοπαιξια?
Αυτο το μελλον θελουν να εχει η νεολαια μας?

Αυτο που εκαναν εχει καταδικασει ολοκληρες γενιες σε συνθηκες δουλείας και σκλαβιας με μισθους πεινας και εξαθλιωσης την στιγμη που τα βασικα ειδη διατροφης και τα τιμολογια των δεκο εχουν παρει την ανηφορα.
Και γιατι να ενδιαφερθουν για τους εργαζομενους υπουργειο και εργοδοτες?
Αυτος δεν ηταν ο σκοπος τους απο την αρχη?
Να δημιουργησουν μια κατασταση στην οποια οι επομενες γενιες θα ζουν στην ανεχεια και θα περιμενουν απο τις συνταξεις...τις κομμενες των γονιων τους για να επιβιωσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: