Παρασκευή, Απριλίου 29, 2011

Το κομματικό κράτος αυξάνεται, εξαπλώνεται και γίνεται ο θεμέλιος λίθος του καθεστώτος


  • Τα κομματόσκυλα και ο απόλυτος κομματικός κρατισμός, αποτελούν την απέλπιδα προσπάθεια συνέχισης και διατήρησης στην εξουσία του καθεστώτος
Υπάρχει στο περιοδικό «Επίκαιρα», που κυκλοφόρησε χθες, ένα δημοσίευμα –αποτέλεσμα σχετικής έρευνας- που αποκαλύπτει ότι το κράτος συνεχίζει να αυξάνεται και να απλώνεται.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ενώ η κυβέρνηση έχει αναθέσει, εδώ και μήνες, την εκπόνηση ειδικής μελέτης, ύψους 30 εκατ. ευρώ, για την καταγραφή των φορέων του Δημοσίου, ώστε να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν εκείνοι που δεν χρειάζονται και ενώ ψηφίστηκε σχετικός νόμος, στην πράξη συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο:
Αντί να καταργούνται, ιδρύονται νέοι φορείς, νέες οργανικές θέσεις, διοικητικά συμβούλια, στρατιές ειδικών συμβούλων και συνεργατών, εκτοξεύοντας τα λειτουργικά έξοδα του κράτους.
Γίνεται -κατά το ίδιο δημοσίευμα- και κάτι ακόμη:
Όλα αυτά, οι νέες οργανικές θέσεις, οι νέοι φορείς και οργανισμοί, σε πολλές περιπτώσεις δεν συνιστώνται με τα σχετικά νομοσχέδια, αλλά με Προεδρικά Διατάγματα. Και αυτό για να μην εντοπίζονται οι δαπάνες κατά τη συζήτηση των νομοσχεδίων στη Βουλή.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σύσταση Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Ενέργειας, με κόστος 2,54 εκατ. ευρώ ετησίως.
Όλοι οι μηχανικοί κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ που απασχολούνται στη νέα αυτή υπηρεσία και ανέρχονται στους 79 θα παίρνουν επίδομα τμηματάρχη. Το υπουργείο Περιβάλλοντος έχρισε, δηλαδή, 79 τμηματάρχες σε μία και μόνη υπηρεσία. Μόνο και μόνο για να τους δίνει ρουσφετολογικά το επίδομα ευθύνης!
Προσθέτω ότι το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ΦΕΚ, όπως σας είπα. Πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση για όλα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: