Πέμπτη, Απριλίου 28, 2011

Hλεκτρονικη διακυβερνηση του χαους

Σημερα καταλαβα τι σημαινει η ηλεκτρονικη διακυβερνηση που εξαγγελει ο Ραγκουσης,πρωην δημαρχος Παρου,αντι για απο δημαρχος κλητηρας αυτος εγινε ξαφνικα απο δημαρχος υπουργος.

Λοιπον η ξαδερφη μου η Πατρα στην Αιγινα εχει χασει τον αντρα της εδω και εξι χρονια,ξαφνικα και αποτομα βρεθηκε μονη της με τρια παιδια,μεγαλα μεν αλλα παιδια,επρεπε να κανονισει τις διαδικασιες για να παιρνει την συνταξη του συζυγου της οπως λογικα γινεται και να εχει και ασφαλιστικη καλυψη.

Διεγραψε το μεριδιο του συζυγου της στο ταμειο ασφαλισης του και περιμενε να της σφραγισουν το βιβλιαριο υγειας.Την συνταξη την παιρνει,την ασφαλιση γιατι οχι?
Αδικα περιμενε.
Δεν ειναι ευκολο για καποιον που εχει μεγαλωσει και ζει σε νησι να πηγαινοερχεται απο το νησι στην Αθηνα με σκοπο να τελειωσει με τις γραφειοκρατικες διαδικασιες που ζηταει καθε ταμειο ωστε να χορηγησει την ασφαλιστικη καλυψη,δεν ειναι και ευκολο να καταλαβουν σε ενα νησι το μαυρο χαλι της δημοσιας διοικησης και την κακομοιρια που επικρατει,με υπαλληλους ανεκπαιδευτους,και αν τους εκπαιδευσεις παλι ανεκπαιδευτοι ειναι,με χαρτια και αλλα χαρτια και περισσοτερα χαρτια.

Πηγα εγω σημερα να δω τι γινεται,επειδη ακρη δεν εβρισκα μιλησα με την προισταμενη,με ειχε 25 λεπτα και μου παραπονιοταν για την κομματοκρατια και την ανικανοτητα των υπαλληλων του ταμειου,την ρωτησα γιατι ενω εχουν ερθει απο το νησι 3 φορες(δεν ειναι ουτε φθηνο ουτε ευκολο να το κανουν)δεν τους εχουν ενημερωσει τι χρειαζεται ωστε να μπορει να πηγαινει σε γιατρους και να παιρνει και φαρμακα?δεν εργαστηκε επι τοσες δεκαετιες ο συζυγος της?δεν το δικαιουται?

Ζητησε και αλλα χαρτια,αντε να ψαξει μετα απο εξι χρονια να τα βρει,και γιατι το κολοκρατος δεν κανονιζει οι υπηρεσιες του να ανταλλασουν οτι χαρτια χρειαζεται και να μην ειναι αναγκη να ταλαιπωρειται ο πολιτης ο οποιος τα χανει με αυτο το χαρτομανι που ζητανε?

Αυτη ειναι η ηλεκτρονικη διακυβερνηση,απλα θελει να μας πασαρει την καρτα του πολιτη,μονο αυτο τον νοιαζει,ολες οι δημοσιες υπηρεσιες δεν εχουν καμμια οργανωση,δεν εχουν αρχεια ηλεκτρονικα,δεν εχουν τιποτα.

Κρατος ασυστολων και πεσμενων κωλων,κωλοελληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: