Παρασκευή, Ιουνίου 24, 2011

Καθε λιμανι και καημος

Σε μια καταιγιδα ολα τα πλοια ψαχνουν ενα λιμανι,μια σιγουρια να αραξουν και να αποφυγουν την τρικυμια,το ιδιο και οι ανθρωποι οταν βρισκουν μπροστα τους προβληματα,ψαχνουν καπου να ακουμπησουν να βρουν μια συμβουλη,μια βοηθεια.

Βρισκομαστε ολοι σε μια κατασταση που πλεον δεν υπαρχει τιποτα να ακουμπησουμε,ολα ειναι ρευστα και το μονο που ακουμε απο το πρωι εως το βραδυ ειναι συγκεκριμενες λεξεις.....

Κριση,κρισιμο,μεσοπροθεσμο,μετρα,αδιεξοδο,ανεργια,πεινα.ασφυξια,λιτοτητα,υφεση,φοβος,απειλη,
τρομοκρατια,εξαπατηση,χουντα,ψεμμα,απατεωνες.

Και παλι φετος οπως περυσι ακουμε το ιδιο παραμυθι,και περυσι ακουγαμε οτι αν δεν παρουμε το δανειο δεν θα εχουμε να πληρωσουμε μισθους και συνταξεις,και φετος ακουμε το ιδιο παραμυθι,και το ακουμε απο τον ιδιο που υποσχοταν να μας παει στην Ιθακη....και δεν καταφερε ουτε ως το Λουτρακι να μας φτασει.

Καθε φορα που θα ειναι να μας δωσουν μια δοση θα μας ζητανε και νεα μετρα,και θα βγαινει ο επιτυχημενος και θα μας λεει οτι πρεπει να τα παρουμε αυτα τα μετρα και οτι θα νικησουμε στο τελος.

Για αλλο ταξιδι δεν θα μας υποσχεθει,με τετοια κριση που να δινεις υποσχεσεις παλι και για αλλη μια φορα να βγαινεις ψευτης?

Με πιανει αηδια οταν τον ακουω να λεει καθε τοσο ποσο τον ποναει οταν παιρνει αυτα τα αδικα μετρα...και θα ηθελα να τον ρωτησω....

Ποναει ακομα και οταν τρωει σουσι στο Λονδινο?

Δεν υπάρχουν σχόλια: