Κυριακή, Ιουνίου 26, 2011

Τι ειχες Γιαννη? Τι ειχα παντα

Απο παροιμιες και ρητα εχουμε πολλα που μπορουν να περιγραψουν τις καταστασεις που ζουμε η εχουμε ζησει στο παρελθον,απο ηγετες και Φιλελληνες δυστυχως εχουμε λιγους να θυμομαστε απο ολο αυτο το σκορποχωρι που εχει περασει 37 χρονια απο την Ελλαδα,αλλα αληθεια εμεις γιατι ξεχναμε?

Απο το'74 εως το'81 ειχαμε τον φερμενο απο το Παρισι μεγα ηγετη,αυτον που δεν δεχτηκε να ταφει μαζι με τον υπολοιπο λαο,ειχαμε τις αυρες,το αγριο ξυλο στις συγκεντρωσεις,την εγκατασταση της λιτοτητας,το Καραμανλης η τα τανκς.
Ετσι μας κυβερνουσαν μια ζωη με τον φοβο και την τρομοκρατια,εκει μπηκαν οι βασεις της υποτιθεμενης δημοκρατιας που ζουμε τωρα,εκει προεκλογικα γινοταν η σκηνοθεσια του γελιου,να μαζευονται απο ολη την Ελλαδα για να αποδειξουν το μεγεθος των ψηφοφορων τους,σημαιακια,κραυγες αλλα πολιτικη προταση καμια.

Το παρακρατος πασοκ ειχε παρει μπρος και καηκε το κεντρο της Αθηνας πριν τις εκλογες του '81 εκει ο μεγαλος λαοπλανος επεισε τον λαο οτι η"αλλαγη"ηταν αναγκαια,αλλαγη εννοουσε να ερθει αυτος στην εξουσια,και το καταφερε,μοιρασε λεφτα που δεν υπηρχαν,οι πρασινοφρουροι και η Αυριανη ηταν τα δικα του ματ,ειπε το"Τσοβολα δωστα ολα" και αφησε το κρατος στα χερια των κλεφτων ενω εκεινος ετρεχε πισω απο την αεροσυνοδο του,περασαμε νυχτες αξημερωτες στα νοσοκομεια,τηλεοπτικα σηριαλ ολοκληρα στο Ωνασειο για να παραδωσει το δακτυλιδι στον λογιστακο του κομματος του.Βυζαντινη διαδικασια ενω εμεις ψηφιζαμε για κυβερνηση.

Ενδιαμεσα ειχαμε κατι σαν" μαζευτειτε να βρουμε ποιος εκλεψε",τελικα ενας μονο βρεθηκε στο ειδικο δικαστηριο,πληρωσε με την ζωη του,αλλα το συστημα ειχε πλεον εγκατασταθει,ειχε μυριστει το χρημα και ηξερε οτι την επομενη φορα δεν θα μπορουσε κανενας να το σταματησει να κατακλεψει την χωρα.

Ο λογιστακος μας εβαλε στην ονε με ψευτικα στοιχεια,αφησε τους υποτακτικους του να κατακλεβουν το κρατος,εκανε  την προετοιμασια και την οργανωση των Ολυμπιακων αγωνων του 2004 με δανεικα και αφησε το ενα σκανδαλο μετα το αλλο ανεξερευνητα λεγοντας να τα στελνουν ολα στον εισαγγελεα,ο λαος πηγαινε απο λιτοτητα σε αλλη λιτοτητα,το χρηματηστηριο κατεστρεψε πολλους και εκεινος ζουσε στον ψευτικο κοσμο του οτι κυβερναει ενω την ιδια στιγμη ο Τσουκατος μαζευε εκατομμυρια σε σακκουλες για το κομμα των κλεφτων.

Απηυδησε ο λαος,του παρουσιασαν και τον"καταλληλοτερο"υπηρχε καλυτερη Ελλαδα...και την θελαμε,να και ο απογονος της αλλης δυναστειας στον θρονο,δεν κρατησε πολυ η δημοφιλια του,το ενα σκανδαλο μετα το αλλο,ο Ζαχοπουλος και τα ομολογα,το Βατοπαιδι και οι κουμπαροι,καθε μερα νεα επεισοδεια,συνηθησε ο λαος να ακουει οτι τον κλεβουν ενω αυτος δηλωνε κουρασμενος.

Και επεστρεψε ο λαος παλι στο προηγουμενο του λαθος,αλλα εδω ειχαν αλλαξει τα πραγματα,ειχε αναλαβει ο διαδοχος του Θρονου,ο παγκοσμιος κυβερνητης,με ωραια λογια,με προσεγμενη παρουσια,ενας Ομπαμα κι για εμας,ετρεχε απο διαδηλωση σε διαδηλωση,μιλαγε για εργασιακους μεσαιωνες,δηλωνε οτι"λεφτα υπαρχουν,τι αστειοι που ειμαστε να μην μπορουμε να καταλαβουμε την εξαπατηση με την πρωτη ματια.
Τα υπολοιπα ειναι γνωστα,το αγνωστο ειναι που θελει αυτο το ον να παει την χωρα,γιατι στην σωτηρια της δεν θελει να την παει,για πουλημα μαλλον το προγραμματιζει.

Ζουμε ισως τις τελευταιες αναλαμπες ενος πολιτικου συστηματος που ιδρυθηκε για να καταστρεψει μια χωρα,37 χρονια εξαπατησης του λαου,η "δημοκρατια" που οργανωσαν για να αποκομισουν πλουτο και εξουσια οι λιγοι,τωρα απομεινε μια χωρα χρεωμενη και παρατημενη να εξυβριζεται απο τους φιλους και τους εχθρους της ενω ο σωτηρας την επιμενει οτι την σωζει.

Τι ειχες Γιαννη,τι ειχα παντα.

Αν απορησετε για την τριετια Μητσοτακη,αυτη ειναι σαν να μην υπηρξε,οποτε τι να γραψω.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: