Τρίτη, Ιουλίου 26, 2011

Η Σωτηρια της....ψυχης

Νοσοκομειο Σωτηρια,Ογδοη Πνευμονολογικη κλινικη,ημερα δευτερη
Ειπα μια φορα οτι δεν ταλαιπωρηθηκαμε,οτι δεν μας ετρεχαν με ιδιωτικα αυτοκινητα με ορους και καθετηρες αντι ασθενοφορου οπως εγινε στο Αγια Ολγα,οτι οτι ειναι να γινει θα γινει αλλα να ενδιαφερθουν τουλαχιστον λιγο,οχι πολυ...λιγο.
Στην Ελλαδα δεν πρεπει να εχεις τετοιες προσδοκιες,και οπως συνηθως διαψευστηκα παταγωδως.
Δεν ειναι οτι δεν μπαινουν στα δωματια παρα μονο για ενεσεις και ορους,δεν ειναι οτι τους μιλας και σε κοιτανε λες και εισαι απο τον Αρη και δεν ξερεις σε τι χωρο βρισκεσαι,ειναι οτι καρεκλωνονται στο δωματιο τους και μιλανε για ρεπο και αδειες,και κατηγορουν τις υπολοιπες που καταφεραν να παρουν αδεια τον Αυγουστο ενω αυτες για κακη τους τυχη τον Σεπτεμβριο.

Αν συγγενης πολιτικου με τα ιδια προβληματα μπει εκει μεσα θα του πουν οτι δεν εχουν αυτα τα απαραιτητα υλικα...θα τους παει στο Σουφλι μεταθεση την επομενη ημερα.

Η μητερα μου εχει κατακλισεις τεταρτου βαθμου,αιμοραγικες,πρεπει να καθαριζονται καθημερινα και να απολυμαινονται αλλοιως μπορει να μολυνθουν και να δημιουργησουν ανυπερβλητα προβληματα,απο το μεσημερι που εφτασα εκει ειναι σχεδον σε υπνηλια,δεν αντιδρα και δεν εχει επαφη με το περιβαλλον...αλλα ζει.... και η ψυχη του ανθρωπου οσο ζει και μετα το περασμα του ζηταει αξιοπρεπεια και σεβασμο,αυτο ζηταμε οχι δουλικοτητα η υπερβολικο ζηλο.

Που να τον βρεις τον σκετο ζηλο ομως,στην αδιαφορια τους δεν μπορεις,στο θα το κοιταξουμε ουτε,ο ανθρωπος οταν υποφερει ζηταει ανακουφιση και οχι ταλαιπωρια,και ο αρρωστος και ο υγιης.

Ξαφνικα οπως την σκεπαζα ειδα οτι η πανα βρακακι που της φοραγαν ηταν σχισμενη κομματια και αφημενη στην θεση της,οι κατακλισεις δεν ειχαν αλλαχθει και ειχαν γεμισει αιμα,τα επιθεματα ηταν βρωμικα,ρωτησα τις νοσηλευτριες...αδιαφορια,οι γιατροι ξερουν απαντησαν,εγω ομως δεν ηξερα και ζητησα να δω τον γιατρο.

Ειπαν οτι τον ειδοποιησαν και εκεινη κατεβηκε μιση ωρα αργοτερα μιλωντας ανεμελα στο κινητο της......γιατρε ειπα,ενα λεπτο απαντησε και μπηκε στο δωματιο των νοσηλευτριων συνεχιζοντας να  μιλαει ανεμελα επι πεντε λεπτα ακομη,σκεψου να ηταν μεγαλη αναγκη σκεφθηκα.

Οταν επιτελους τελειωσε της εξηγησα οτι επρεπε να γινει και οτι πολεμωντας την λοιμωξη αναπνευστικου δεν σημαινει οτι πρεπει να πεθανει απο μολυνση,πανες βρακακι δεν εχουν καθολου,ετσι γυμνη θα ειναι οσες μερες θελησει ο θεος να την κρατησει στην ζωη?  Οι απαντησεις ...να μην τις αναφερω,της ειπα:
Να τις καθαρισω εγω θελετε?
Εχεις τα υλικα απαντησε?
απο αυτο καταλαβαινεται το υπολοιπο της συζητησης.
Εν τω μεταξυ οι νοσηλευτριες ηταν στο διπλα κρεβατι και επεμεναν να κανουν μεταγγιση αιματος σε μια κυρια που τους ελεγε οτι ειχε ηδη 15 πιεση,με το πεισμα τους και την επιθετικοτητα τους της την ανεβασαν στο 16,αυτη η εκπαιδευση που κανουν δεν τις μαθαινει οτι υπαρχουν τροποι να πεισεις καποιον χωρις να τον πιεζεις και οτι ο ασθενης εκεινη την ωρα θεωρει οτι εχει δικιο και ας εχει αδικο?

Κοιταξα την μητερα μου ακομη μια φορα και βγηκα απο το δωματιο,ελπιζω να την λυπηθει ο Θεος διοτι απο τους ανθρωπους δεν περιμενω τιποτα. 

2 σχόλια:

aspadeco είπε...

Λυπαμαι για τη μητερα σου, ευχομαι οτι καλυτερο για εκεινη!
Λυπαμαι που της φερονται σαν μια τελειωμενη υποθεση, και ως ετσι λες και δεν αξιζει το καλυτερο δυνατον, ειχα νοσηλευτει 3 μηνες σε νοσοκομειο και γνωριζω καλα τα συστηματα , αν και σε γενικες γραμμες ημουν ευχαριστημενη , ειχα και μεσω βεβαια...
Ο πατερας μου νοσηλευτηκε στο Σωτηρια και εκει γνωστος γιατρου,παρολα αυτα περασαμε 2,5 μηνες δραμα!!!
Καποια στιγμη ο πατερας μου μελανιασε ολος και δε μπορουσε να αναπνευσει, ειχε πνευμονικη ινωση, και απεγνωσμενα φωναζα να ερθει ενας γιατρος,μα που, οι νοσοκομες χαλαρες δεν κουνηθηκαν απο τη καρεκλα τους ,παρα μονο οταν με πολυ βροντερη φωνη ειπα "θελω εναν γιατρο ΤΩΡΑ" τοτε ηρθε μια γιατρος (με υφος παντα).Ειχε παθει πνευμονικο οιδημα και εαν ειχαν αργησει 2 λεπτα ακομα θα τον ειχαμε χασει τοτε!!!Ακομα και αυτη η αργοπορια επιβαρυνε την ηδη βεβαρημενη υγεια του πατερα μου!!
Παντως η γιατρος δεχτηκε τη συγνωμη μου για τις φωνες μου...αλλα εκεινη παλι με υφος απλα με ανεχτηκε!!!
Θελω να πω ομως πως υπαρχουν αξιολογοι ανθρωποι γιατροι και σιγουρα δε βοηθαει το κρατος ετσι ωστε να λειτουργουν στο μεγιστο,υπαρχει μεγαλη ελλειψη προσωπικου και πολλες φορες ειναι αδυνατον ενας γιατρος να εχει την ευθυνη τοσων ασθενων.

ΗarryTsopanos είπε...

To γνωριζω οτι υπαρχουν καλοι και γιατροι και νοσηλεττες,χανονται ομως μεσα το πολυ απο τους αλλους,εχω καταγγειλει στο υπουργειο την ελλειψη προσωπικου πολλες φορες,δεν βρισεκς ανταποκριση,ευτυχως σημερα μετα την δημοσιευση βρηκαν τα παντα