Δευτέρα, Ιουλίου 25, 2011

To έλλειμμα και ο πολιτισμός μας-Nικος Παπανδρεου



Ας δούμε λίγο τι κερδίσαμε ως έθνος, με το χρέος, δηλαδή με τα 350 δισ. που δανειστήκαμε, πέραν των εσόδων μας. Σημειώνω δε ότι το έλλειμμα δημιουργήθηκε από το γεγονός ότι οι δαπάνες του κράτους φτάνουν τα 75 δισ. ευρώ το χρόνο, ενώ τα έσοδα τα 50 δισ. Άρα μας λείπουν 25 δισ. ανά έτος. Τα δεκαπέντα από αυτά είναι τόκοι αποπληρωμής και τα δέκα είναι το γνωστό πρωτογενές έλλειμμα.
Σίγουρα ένα μέρος του εισοδήματός μας πήγε στην οικοδόμηση σπιτιών. Γι’ αυτό σήμερα η Ελλάδα έχει τον υψηλότερο δείκτη ιδιοκατοίκησης, στα 80% περίπου.
Πήγε στα ιδιαίτερα μαθήματα στο σπίτι, όπου τα νέα παιδιά εκπαιδεύτηκαν στα μαθηματικά και στην ιστορία και σε πολλά άλλα – δηλαδή, υποκατάσταση των δημόσιων σχολείων, τα οποία και αυτά πληρώθηκαν από τα δάνεια και τα ομόλογα.
Με τα παραπάνω εισοδήματα που μας έδωσε ο καταιγιστικός δανεισμός

Ολο το κειμενο ειναι τοσο αστειο..που καποια στιγμη θεωρησα οτι εχει γραφτει απο παιδι του δημοτικου,δεν το δημοσιευω ολο εδω διοτι θα χαλασω τον χωρο του ιστολογιου,μια ερωτηση μονο:
Ο αδερφος του σωτηρα μας δουλευει καπου η τον θρεφει και αυτον το κρατος...η τα cds?
Δηλαδη για το ελλειμα φταινε οι Ελληνες που αγορασαν σπιτι,οσοι πανε θεατρο και οσοι στελνουν τα παιδια τους σε φροντιστηριο επειδη το σχολειο ειναι μαπα.
Ενα σχοινι και μια καρεκλα υπαρχει να κρεμαστω?

Δεν υπάρχουν σχόλια: