Κυριακή, Αυγούστου 21, 2011

Η Θεοποιηση του τιποτα

Σε αυτη την χωρα εχουμε την ταση ολα τα τιποτα να τα αναδεικνυουμε σε κατι μεγαλυτερο απο αυτο που ειναι,δηλαδη το τιποτα.
Βοηθησε σε αυτο και η τηλεοραση,οταν βλεπεις καθε μερα μεσα στο σπιτι σου καποιους να μιλανε ασταματητα και να σου λενε διαφορες μαλακιες καταληγεις και εσυ μαλακας διοτι η πλυση εγκεφαλου εχει φτασει εως το κεντρικο σημειο του μυαλου.

Ετσι σαρωθηκαν οι αξιες και την θεση τους πηρε η Παττυ,εγινε η μουσικη ειδος τουρκομπαροκ,οι καλοι ηθοποιοι απο αναγκη βιοποριστικη επαιξαν σε γελοια σηριαλ,και το lifestyle καταντησε να ειναι το σημαντικοτερο μερος της καθημερινοτητας μας.

Ολα αυτα τα τιποτα λοιπον δημιουργησαν με τα χρονια μια νεα φιλοσοφια,του τιποτα,αναφεροντουσαν στα μιντια για το τιποτα που εκαναν,για αστειες πραξεις,για ηλιθιες συνεντευξεις,για τα κακα Ελληνικα τους,την αγραμματοσυνη τους.

Μεσα απο αυτη την φιλοσοφια ξεπεταχτηκαν και οι πολιτικοι μας,ανθρωποι ανεπαγγελτοι οι περισσοτεροι ειδαν χρημα και μπηκαν,καταλαβαν ποσο ηλιθιοι ειμαστε και απλωσαν το χερι,και ποιος μπορει να σταματησει καποιον που εχει γλυκαθει απο την κλεψια?
Και κυριως οταν γνωριζει οτι οσα και να κλεψει θα μεινει ατιμωρητος?

Τα μιντια μας πλασσαραν καθε φορα τον ηγετη,και εμεις σαν ηλιθιοι τον ψηφιζαμε,οι ανικανοι του παρελθοντος γινοντουσαν σε μια νυχτα ικανοι,με συνεντευξεις φτιαχτες,με ερωτησεις ανοητες οσο και οι απαντησεις τους μας επειθαν οτι το μελλον της χωρας θα ηταν εξασφαλισμενο με τον καθε τυχαρπαστο πολιτικο,με ανοιχτο το στομα ακουγαμε τις ομιλιες τους προεκλογικα,με κλειστο μετα τις εκλογες διοτι αν το ανοιγαμε μονο βρισιες θα εβγαιναν.

Σταματησαμε να κρινουμε αντικειμενικα,να ψηφιζουμε βασει του εργου τους και οχι των ομιλιων τους,καθε τετραετια τα ιδια σαχλα πολιτικα ατομα ηρωωποιημενα καταλαμβαναν τα εδρανα της βουλης.

Χωρις να εχουν κανει το ελαχιστο την προηγουμενη τετραετια,μονο και μονο επειδη ηταν"επωνυμοι".
Μα δεν αγοραζαμε πλυντηριο ρουχων να ψαχνουμε επωνυμο,πολιτικους ψηφιζαμε και θελαμε συγκεκριμενα πραγματα απο αυτους.
Τωρα απογοητευμενοι τους βριζουμε,μα εμεις τους ψηφισαμε,εμεις εχουμε επι δεκαετιες βουλευτη τον Παγκαλο,τον Βενιζελο,τον Σαμαρα,την Μπακογιαννη,μονοι τους βγηκαν?

Και ετσι αντι να τους στελνουμε φυλακη για τις αβλεψιες τους και την ανικανοτητα τους εμεις τους ανταμοιβαμε με βουλευτικο αξιωμα,ποσα σκανδαλα εχουμε ζησει?
Πολλα.
Ποσοι πηγαν φυλακη για αυτα?
Κανενας.

Ετσι ελεγε και ο Πολυφημος ο οποιος ειχε πιστεψει τον Οδυσσεα οταν τον ειχε ρωτησει για το ονομα του.

Αυτος μας τυφλωσε.
Ο κανενας....το τιποτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: