Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 30, 2011

Δείχνουν ΓΑΠ για την παγκόσμια ύφεση


Ήταν κάτι περισσότερο από φανερό ότι, αναλαμβάνοντας τα ηνία της χώρας, ο κ. Παπανδρέου έβλεπε την πρωθυπουργία ως μεταβατικό σκαλοπάτι για μια… διεθνή καριέρα.
Οι υψηλές γνωριμίες του, που τόσο διαφήμιζε, τα πολλά ανούσια –όπως αποδείχτηκε– ταξίδια του στο εξωτερικό και παλιότερα τα ριψοκίνδυνα παιχνίδια του στο Κυπριακό, έδειχναν πως ο κ. Παπανδρέου προετοίμαζε τον εαυτό του για μια θέση σε κάποιο διεθνή οργανισμό, ξεπερνώντας όλους τους προηγούμενους πρωθυπουργούς.
Σήμερα είναι περισσότερο από φανερό πως έχει γίνει άθελά του το «μαύρο πρόβατο» της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Ήδη, με έναν τρόπο το είπε σήμερα ο «πολύς» Τζωρτζ Σόρος σε άρθρο του σε αμερικανική εφημερίδα, ότι δηλαδή ο δυτικός κόσμος κινδυνεύει να μπει σε μια βαθιά κρίση εξαιτίας της Ελλάδας. Και ποιος είναι ο υπεύθυνος γι’ αυτό; Οι ξένοι γνωρίζουν πολύ καλά πως ο κ. Παπανδρέου θεωρούσε «καθήκον» του να βάλει την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τη στιγμή που όλοι του έλεγαν να το ξανασκεφτεί. Από τον Στρος-Καν μέχρι τους ευρωπαίους ηγέτες, όλοι τον κοιτούσαν περίεργα όταν ανέλαβε στο Μέγαρο Μαξίμου και δήλωνε ότι η χώρα πρέπει να μπει στο ΔΝΤ, τη στιγμή που τα spreads των δεκαετών ομολόγων δεν ξεπερνούσαν τις 150 μονάδες. Σήμερα ξεπερνούν τις 2000…!
Στη Βαρσοβία σήμερα, επίσης, η «οικογενειακή» φωτογραφία αποφεύχθηκε.
Δημοσιογράφοι που καλύπτουν τη συνάντηση μετέδιδαν πεπεισμένοι ότι κανείς ηγέτης δεν ήθελε να φωτογραφηθεί αυτή την περίοδο με τον κ. Παπανδρέου.
Η φήμη που έχει αποκτήσει έξω πλέον, ίσως είναι πιο γκρίζα από την κατάσταση της χώρας που ο ίδιος την έφερε ως εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: