Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 26, 2011

Το ελλειμα δεν ειναι μονο οικονομικο

Ολοι συζηταμε την οικονομικη κατασταση της χωρας,μονο την συζηταμε γιατι εμεις σαν λαος δεν μπορουμε να κανουμε και πολλα ενω η κυβερνηση κανει....

Κουπι και ποδηλατο,οτι ηταν να κανει το εκανε,δυσφημισε την χωρα και μετα καθησε και παρακολουθησε την συνεχεια...την καταρρευση μας.

Δυο χρονια τωρα βιωνουμε ενα παραλογο σκηνικο,μια κυβερνηση ανημπορη παρα τους ανασχηματισμους της να φερει σε περας ακομα και τα αντιδημοκρατικα μετρα που εχει παρει,μια ομαδα ανθρωπων που επιβιωνει πολιτικα με απειλες και μπλοφες,που παιρνει αποφασεις εν θερμω και τις εκτελει παρα την γενικη παραδοχη οτι δεν θα εχουν κανενα αποτελεσμα.

Δεν ζουμε ομως μονο το ελλειμα της οικονομιας,ζουμε την πληρη αποδομηση ενος κρατους,τιποτα δεν λειτουργει εκτος απο το ανικανο αυτο συστημα διακυβερνησης που ζει απο τις σαρκες του λαου και υποσχεται λυσεις ενω δεν μπορει να δει ουτε ενα μετρο μπροστα.

Η δικαιοσυνη παραμενει θεατης σε παραβιασεις του συνταγματος,θεωρει οτι ολα αυτα τα μετρα ειναι νομιμα και αφηνει μια φτωχη πολιτικα ηγεσια να κανει οτι θελει,κανενας δεν νοιαζεται για αυτο που συμβαινει αυτα τα δυο χρονια στην χωρα.
Η ελιτ η καλλιτεχνικη εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων σιωπα,περιμενει να δει ισως προς ποια πλευρα θα γειρει το ζυγι ωστε να συνταχθει μετα μαζι της και να αποκομισει κερδη.

Τα συνδικατα εχουν κρυφτει μην εχοντας απαντησεις η βολεμενα οπως ειναι αρκουνται στο να καλοπερνανε και δειχνουν την αναιμικη παρουσια τους με απεργιες που βολευουν το συστημα.
Η υποτιθεμενη δημοσιογραφια παντα στο πλευρο της εξουσιας παραπληροφορει και εξυμνει τα μετρα,δυο χρονια οι τηλεοπτικοι αστερες της εχουν δωσει ρεσιταλ υποστηριξης στις παρανομιες της κυβερνησης.

Μεσα σε αυτο το κλιμα βαδιζουμε προς το τελος της χωρας οπως την ξεραμε μεχρι χθες,και μοιαζει φυσιολογικο ολο αυτο,μια χωρα με πολιτες σε ανεχεια,με φτωχεια και ανεργια,και την ιδια ωρα να χρηματοδοτει την σπαταλη και τα εξοδα των κυβερνωντων και των κολληγων τους.

Η πληρης φθορα,και λυση δεν υπαρχει ακομα και με την πολυ ζητουμενη προκυρηξη εκλογων.
Γιατι στην σειρα περιμενει το επομενο ηγετικο σχημα που και εκεινο εχει τις ιδιες ευθυνες με το τωρινο,και απο οσα εχει εξαγγειλει δεν εχει καμια λυση...τουλαχιστον πιο ριζοσπαστικη να προτεινει.

Υπαρχει μεγαλο προβλημα στην χωρσ,ας μην κοιταμε μονο στην τσεπη μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: