Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2011

Ποτε ελεγε την αληθεια ο Παπακωσταντινου?Τον Μαιο.... η σημερα?




Αθήνα : Το «κούρεμα» του χρέους θα ήταν ένα τεράστιο λάθος για τη χώρα, είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την Τρίτη, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

«Η αναδιάρθρωση, το κούρεμα του χρέους, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος για τη χώρα. Θα είχε τρομακτικό κόστος, χωρίς κανένα όφελος. Η Ελλάδα θα έμενε εκτός αγορών για 10-15 χρόνια», τόνισε.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου προέβλεψε επιστροφή σε ανάπτυξη το επόμενο έτους μετά από τριετή ύφεση. Αναφέρθηκε επίσης στον διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης των εξαγωγών το τελευταίο πεντάμηνο και προέβλεψε ότι το 2011 θα είναι μια καλή χρονιά για τον τουρισμό.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα βγούμε από αυτή την κατάσταση [...] εξαρτάται από εμάς και τη δουλειά που θα κάνουμε για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Η ανάπτυξη δεν είναι ένα μαγικό κουμπί που πατάς. Ανάπτυξη σημαίνει ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, τότε ανοίγουν οι αγορές», είπε. 

http://stocks.pathfinder.gr/news/1477199.html



«Μεγάλη ανάσα το «κούρεμα», εκτιμά ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Οι χθεσινές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δίνουν μια πολύ μεγάλη ανάσα και αφαιρούν ένα μεγάλο βάρος από τις πλάτες των Ελλήνων πολιτών, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
Μας δίνουν, πρόσθεσε, τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές, τη δη οικονομική προσαρμογή, την ανάπτυξη σε πιο σταθερό περιβάλλον. Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τόνισε ο υπουργός είναι αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που έγινε και των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης. Με τις χθεσινές αποφάσεις, κατέληξε, η ευρωζώνη γυρίζει σελίδα για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα συστηματικά της προβλήματα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 


Τωρα η μας θεωρει ηλιθιους...η ειμαστε,αυτος ο Κυριος που επρεπε να ειναι φυλακη για τα εγκληματα του..μιλαει ακομα,ας μας πει ποτε ελεγε αληθεια τοτε...η τωρα?

Δεν υπάρχουν σχόλια: