Τετάρτη, Νοεμβρίου 16, 2011

Ποιο Πολυτεχνειο ζει?

Οσοι δεν ειχαν γεννηθει την εποχη του Πολυτεχνειου ισως το φανταζονται σαν κατι εξωπραγματικο,σαν μια επανασταση που την βοηθησαν κομματα και ομαδες,οι νεοι ισως το αντιμαχονται γιατι αυτο που εμεινε απο αυτον τον ξεσηκωμο ηταν η σαπιλα και η βρωμια οσων εκμεταλλευτηκαν την συμμετοχη τους εκει.

Την εποχη εκεινη ημουν δεν ημουν 14 ετων,με ενα ραδιοφωνακι ακουγα ολες αυτες τις μερες την φωνη της Δαμανακη να ζηταει φαρμακα και βοηθεια για τα παιδια που ανυστεροβουλα ειχαν βαλει τα κορμια τους εμποδιο απεναντι στην δικτατορια.
Εδω Πολυτεχνειο,εδω Πολυτεχνειο....αυτο μετα αντικατασταθηκε απο το ευρω Πολυτεχνειο,οσοι ειχαν παρει μερος τοτε στην μαχη των φοιτητων για ψωμι παιδεια ελευθερια μοιραστηκαν στα δυο.

Οσοι σεβαστηκαν αυτη την μαχη αποσυρθηκαν και την τιμησαν με την σιωπη τους ενω οσοι αποφασισαν να κερδισουν απο αυτη μπηκαν μπροσταρηδες στα τοτε κομματα με σκοπο να εκμεταλλευτουν οσο μπορουσαν αυτο που εκαναν.

Ανεπαγγελτοι φοιτητες που εγιναν κροισοι με την υπουργοποιηση τους,φαγανες του κρατικου πλουτου απο το ενα κομμα στο επομενο,πουλησαν την επανασταση τους ακριβα και βολευτηκαν οι αναισθητοι μεσα στο συστημα που οδηγησε επειτα απο 37 χρονια την Ελλαδα στην χρεοκοπια.

Σημερα η λεξη Πολυτεχνειο δημιουργει αναμικτα συναισθηματα...και ομως καποιοι εχασαν την ζωη τους εκει,και οχι μουτζωνοντας αλλα μαχομενοι για οσα εστω και αθωα πιστευαν,οτι μπορουν να αλλαξουν την κατασταση και να φερουν την δημοκρατια στην χωρα.

Οπως και τωρα ετσι και τοτε την δημοκρατια την εφεραν αλλοι,τον ηγετη τον διαλεξαν αλλοι,εφτιαξαν ενα συνταγμα στα μετρα τους και οχι στα μετρα του λαου και αρχισαν μετα να καταναλωνουν την μαχη τους με χρυσα κουταλια.

Το Πολυτεχνειο που ζει μεσα μου ειναι των απλων ανθρωπων που εδωσαν οτι ειχαν για να αναστηθει η χωρα,δεν ηξεραν ομως οτι με αυτον τον τροπο ανοιγαν σιγα-σιγα την πορτα ορθανοιχτη στους κλεφτες και τους απατεωνες.

Τουλαχιστον επι δικτατοριας το συστημα κυνηγουσε μονο τους αριστερους και τους αντιστασιακους.

Σημερα το συστημα κυνηγαει εναν ολοκληρο λαο χωρις διακρισεις.
Η διαφορα ειναι σημαντικη.

Σειρα της τωρινης γενιας για ενα διαφορετικο Πολυτεχνειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: