Δευτέρα, Νοεμβρίου 21, 2011

Mια αλλη ζωη

Αυτο ειναι κατι που δεν το περιμεναμε,ηλιθιοι δεν ειμαστε αλλα τοσο κακο μαζεμενο ποιος το φανταζοταν?ποιος πιστευε οτι επι δυο και χρονια θα ειμαστε αιχμαλωτοι ενος συστηματος που οργανωμενα θα ειχε καταλαβει την εξουσια και θα επεβαλε επανω μας τοσο αγχος,στεναχωρια και φτωχεια?

Μια αλλη ζωη θελαμε πολλοι απο εμας,οχι πλουσια με πολυτελη αμαξια και μεζονετες στα βορεια προαστεια,δεν θελαμε να κλεβουμε το κρατος για να πλουτιζουμε οπως ολοι οσοι τωρα δεν τα βγαζουν περα και σαν λυση απολυουν υπαλληλους η τους μειωνουν τον μισθο.

Μια ζωη οπως μας την υποσχεθηκαν,με παιδεια,υγεια,ασφαλεια,με ενδιαφερον αυτου το ερημου κρατους προς τους πολιτες του,οχι να τρεχουμε απο οροφο σε οροφο και απο υπογραφη σε σφραγιδα,απο τον ενα υπαλληλο στον επομενο,απο μερα σε επομενη μερα,απο φωτοτυπια σε αντιγραφο...

Μια ζωη με αυτους που τους πληρωνουμε αδρα...να κανουν σωστα αυτο για το οποιο τους πληρωνουμε,να βλεπουμε κατι σαν ανταλλαγμα για οσους φορους πληρωνουμε και να μην στοιβαζομαστε σε αισχρες αιθουσες αναμονης στο ικα,στις εφοριες,στους δημοσιους οργανισμους.

Να ξυπναμε ευχαριστα το πρωι ξεροντας οτι στην δουλεια μας θα εκτιμησουν την προσπαθεια μας και δεν θα κοιταξουν να μας κλεψουν εστω και το μικροτερο ποσο για να πλουτισουν αυτοι που εχουν κατακλεψει το κρατος.
Να υπαρχουν αξιοπρεπεις συγκοινωνιες και να μην γινομαστε σαρδελλες κολλημενοι ο ενας επανω στον αλλον,να μην κανει ο καθενας μας οτι θελει εναντιον του διπλανου του...αυτο δεν ειναι δημοκρατια,λαθος την μαθαμε,ειναι ασυδοσια και αισχος.

Καλα μας κανουν,ισως ξυπνησουμε τελικα με αυτο το σοκ,απο τον υπνο του βολεματος και του ωχ αδερφε,ισως δουμε οτι φτιαξαμε εναν κοσμο ψευτικο και κυριως ασχημο,ασχημες πολεις,ασχημες συνθηκες ζωης,ασχοιμοι κι εμεις απεναντι σοτυς διπλα μας.

Μια αλλη ζωη,αυτη την χασαμε,ασκοπα,με κινητα τελευταιας τεχνολογιας,περιοδικα life style,πλασμα τηλεορασεις,τζιπ μεγαλυτερα απο τον δρομο που κυκλοφορουν,πολυτελη σπιτια σε οικισμους χωρις πεζοδρομια.

Μια αλλη ζωη,και αν ειναι αργα για μας,ας την φτιαξουμε για τους επομενους.
Και αλλη ζωη με τους ιδιους διαχειριστες δεν γινεται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: