Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2011

"Η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία"

Με μελανά χρώματα περιγράφει το μέλλον της Ελλάδας η Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη -μετά από 60 χρόνια- χώρα της Δύσης που θα χρεοκοπήσει.
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για σειρά λαθών, αναλύοντας την ελληνική κρίση. Ξεκινώντας από τον περασμένο Απρίλιο, επισημαίνει ότι η Γερμανία δεν έδειξε τη δέουσα πυγμή και προτίμησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ως τις πρόσφατες αποφάσεις για το κούρεμα και τη συμμετοχή ιδιωτών.
Η εφημερίδα καυτηριάζει το γεγονός ότι Μέρκελ και Σαρκοζί έκαναν διακοπές και οι αγορές "αλώνιζαν" το καλοκαίρι όχι μόνο ως προς την ελληνική κρίση, αλλά και γενικότερα για τα πλήγματα που δέχονται οι μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες.
Σε ό,τι έχει όμως να κάνει με την Ελλάδα η Wall Street Journal διαπιστώνει πως και η τελευταία λύση που επιλέχθηκε είναι ξανά σε λάθος κατεύθυνση που οδηγεί, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.
"Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε και κατέστη σαφές ότι η συμβιβαστική λύση της Ευρώπης ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει.
Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και θα είναι πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που μια αναπτυγμένη δυτική χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της", επισημαίνεται.
 http://gr.news.yahoo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: