Τετάρτη, Δεκεμβρίου 28, 2011

HOPE IS FOR SISSIES (2): "Όλοι μαζί μπορούμε"

Όλοι μαζί ΜΠΟΡΕΙΤΕ. Το σινάφι του Αλαφούζου, του Μπόμπολα, του Κυριακού, του Βαρδινογιάννη, του ΔΟΛ κλπ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ. 500000 euro έκαστος. Όσο μία ώρα διαφημιστικού χρόνου. Μετρητά. Cash. Ρευστό. Να σπαρταράει το χρήμα. Κατευθείαν στους μη έχοντες. Στους νεόπτωχους.

Αλλά όχι! Η αναγωγή στο πρώτο πληθυντικό ("όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ") δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις σας: Η ανέχεια είναι ευθύνη ΟΛΩΝ, η φτώχεια είναι προϊόν ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ευθύνης, η δυστυχία είναι αποτέλεσμα ΟΜΑΔΙΚΟ. Ως εκ τούτου, το χτύπημα πάει κατευθείαν κάτω από τη ζώνη. Εκεί που λέει "συγκίνηση". "Συναίσθημα". Και κυρίως, "φιλότιμο". Μαζί με μια ισχυρή δόση ενοχής για το γκρίζο τοπίο της Ελλάδας στα χρόνια του μνημονίου. Έτσι, για να μην τολμήσει κανένα κεφάλι να σηκωθεί μέσα στο 12ωρο καταναγκαστικής εργασίας με τρεις κι εξήντα. Και το photo finish για σύνταξη στα 70.

Λοιπόν, χαμούρες του ΣΚΑΪ και λοιπά τσόλια: Προτείνω να πάρετε αυτό το πρώτο πληθυντικό και να το βάλετε στον πάτο σας. Ούτε δημοσιογράφοι στον όμιλο Αλαφούζου είμαστε, ούτε τάνκερ έχουμε για να γεμίζουμε σκατά τις θάλασσες. Είμαστε απλά σκατοπρολετάριοι του κερατά, με επίπεδο διαβίωσης στην ίδια στάθμη με εκείνο της οριακής επιβίωσης. Συνεπώς, μαζέψτε τα βιβλικά σας κηρύγματα περί αγάπης και στα τσακίδια. Σας έχουμε πάρει πρέφα γελοία υποκείμενα. Χρόνια τώρα αποτελείτε προπύργιο των κρατούντων. Για χρόνια μας προσβάλλετε τη νοημοσύνη. Και τώρα εκβιάζετε το φιλότιμό μας. Πρόστυχη τακτική σε βαθμό ακραίας πουστιάς, από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. 

(Αλήθεια...Πόσο πιο τραγικά υποκριτικό είναι όταν εκείνοι που υποστηρίζουν εμπράκτως τραπεζικούς ομίλους, εκείνοι που προμοτάρουν τη βιομηχανία παραγωγής νεόπτωχων και αστέγων, διοργανώνουν φιλανθρωπικές εκστρατείες;)

Αλλά ξέρετε κάτι καθάρματα; Τώρα που το ξανασκέφτομαι, έχετε δίκιο. Όλοι μαζί ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σας στείλουμε όλους στον αγύριστο μια και καλή.

(Λαϊκισμός; Απλά η αλήθεια. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.) 
 
 http://tragikon2.blogspot.com/2011/12/hope-is-for-sissies-2.html?zx=edba001664c695c9

Δεν υπάρχουν σχόλια: