Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

"Έβγαλαν κι άλλοι πολιτικοί και συγγενείς λεφτά έξω"...

Μόνο η αρχή ήταν αυτή που έκανε ο προϊστάμενος της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης ο οποίος είπε ότι έλληνας βουλευτής έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος η υπηρεσία πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου του έχει εντοπίσει «πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους που έστειλαν εμβάσματα ανω των 100.000 ευρώ το 2011» και συμπλήρωσε ότι εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο κατάλογος και θα αποσταλεί στην Βουλή.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι την περασμένη Τετάρτη το τραπεζικό σύστημα ΔΙΑΣ «μας διαβίβασε τα στοιχεία του 2011 – δηλαδή τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό – που είναι πολύ μεγάλα σε όγκο. Αυτή την στιγμή τρέχουν οι έρευνες και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα και συγγενείς τους». 

Ο συγκεκριμένος κατάλογος θα «κλείσει» σήμερα και θα σταλεί στην επιτροπή ελέγχου «πόθεν έσχες» της Βουλής προκειμένου να διασταυρωθεί εάν τα χρήματα αυτά είναι καταγεγραμμένα στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=179328

Δεν υπάρχουν σχόλια: