Δευτέρα, Μαρτίου 05, 2012

«Να πάει φυλακή ο Παπανδρέου» θέλουν 3 στους 4 Έλληνες - Δημοσκόπηση της Alco!


Τρεις στους τέσσερις Έλληνες θέλουν να δουν τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στη φυλακή, ως τιμωρία για την κατάντια της χώρας, για τα δεινά που υφίστανται καθημερινά οι ίδιοι και τα παιδιά τους.
Αυτό δείχνει μεταξύ άλλων η δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του www.newsbomb.gr.
Στην νέα δημοσκόπηση καταγράφεται ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όχι μόνο ξεχωρίζει κατά τρόπο απόλυτο τον Γ. Παπανδρέου ως υπεύθυνο για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, αλλά απαιτεί και να τιμωρηθεί για αυτό.
Η άποψη του 74% των Ελλήνων ότι ο τέως πρωθυπουργός «πρέπει να πληρώσει» ερμηνεύεται, όταν πρόκειται για πολιτικό, με έναν και μόνο τρόπο: ειδικό δικαστήριο, καταδίκη και, βέβαια, φυλακή.
Εξαιρετικά υψηλό ποσοστό φαίνεται να...
εξασφαλίζει το κόμμα που ίδρυσε ο Πάνος Καμμένος, «Ανεξάρτητοι Έλληνες», όπως προκύπτει από τη δεύτερη δημοσκόπηση (Μάρτιος) που διενήργησε η alco.
Συγκεκριμένα, το 8% των ερωτηθέντων απάντησε ότι θα ψήφιζε το νέο κόμμα του Π. Καμμένου αν αυτή την Κυριακή είχαμε εκλογές. Το 70% τοποθετήθηκε αρνητικά, ενώ το 8% είπε «δεν ξέρω/δεν απαντώ».
Το συγκεκριμένο εύρημα έχει ξεχωριστή αξία, αφενός διότι πρόκειται για μια από τις πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές του νέου πολιτικού σχηματισμού.
Αφετέρου, γιατί -ακόμη και αν δεν διατηρηθεί σε τόσο υψηλά ποσοστά στο δρόμο μέχρι την κάλπη- καταδεικνύει δομικές αλλαγές στο χώρο της ελληνικής κεντροδεξιάς.

Πηγή newsbomb.gr
http://emprosdrama.blogspot.com/2012/03/3-4-alco.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: