Παρασκευή, Μαρτίου 30, 2012

ΒΡΕΣ ΤΣΙΓΚΕΛΙ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΣΟΥ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΡΕΜΑΣΩ ΕΓΩ...!! ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΧΙΟ‏



loverdos2
Την πρόστυχη πολιτική προσωπικότητα που ακούει στο όνομα Ανδρέας Λοβέρδος , εκ Πατρών ορμώμενος, με το όνομα και την δράση του αγαπημένου του πατέρα να σκιάζει την ελειενή πολιτική του ενεργητικότητα, την ανακάλυψα από κέλευσμα της μοίρας στο Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο Σπάρτης.
Από την Δευτέρα το απόγευμα, βρίσκομαι στην γενέτειρά μου λόγω ενός εγκεφαλικού επεισοδίου που υπέστη ο δικός μου πατέρας. Εκείνο το γεροντάκι που σας περιέγραφα τις προάλλες στο τηλεοπτικό ΜΑΚΕΛΕΙΟ 2 που έκοψε για να κάνει το χατήρι του Βενιζέλου ο κύριος(;)Μάκης Κουρής. Είναι ο άνθρωπος που με δίδαξε να ακολουθώ τρία άχαρα πράγματα στη ζωή μου: Την τιμιότητα, την ευθύτητα και την περηφάνεια.
Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου έχουν εδώ και μέρες επίσχεση εργασίας. Ζητούν δεδουλευμένα από τον προηγούμενο Αύγουστο. Κι όμως δουλεύουν. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υγείας του δικού μου ανθρώπου, οι γιατροί στη Σπάρτη όπως και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο. Ο γιατρός-παθολόγος Σταύρος Ρήγας, ταγμένος με αφοσίωση στη δημόσια υγεία, κρατάει καθημερινά στα χέρια του φάκελους από 15-16 ασθενείς. Και παλεύει για την υγεία όλων. Με αυταπάρνηση.
Οι νοσηλευτές έχουν βάλει το κεφάλι κάτω και παρά τις γκρίνιες για απλήρωτες υπερωρίες και νυχτερινά, παλεύουν να τους εξυπηρετήσουν όλους. Είναι αξιέπαινοι.
Όμως το νοσοκομείο της Σπάρτης είναι αφημένο στη μοίρα του από την κεντρική πολιτική εξουσία και τον κ.Λοβέρδο. Αναλώσιμα, ιατροφαρμακευτικά υλικά, έλλειψη κτιριακής υποδομής, ράντσα, ασθενοφόρα, προσωπικό, δεδουλευμένα, στοιχειώδεις κανόνες ανθρώπινης διαμονής. Έφτασαν ασθενείς και συγγενείς ασθενών να μου πουν ότι οι άρρωστοι την κρέμα την τρώνε είτε με το πρόσωπο στο πιάτο σαν τα ζώα είτε με μαχαίρι αφού δεν υπάρχουν πηρούνια ή κουτάλια. Κάποιοι θέλουν να εξευτελίσουν ακόμα περισσότερο την αξία της ανθρώπινης ζωής. Κάποιοι θέλουν να μας κάνουν κτήνη και παρείσακτους. Να μας στείλουν στον τάφο πριν από την ώρα μας. Να μας αφανίσουν σαν φυσικές και ηθικές προσωπικότητες. Τα περιφερειακά νοσοκοκομεία είναι στο στόχο. Θέλουν να κλείσουν όσα περισσότερα μπορούν για να ικανοποιήσουν το βρωμερό σχεδιο της τρόικας. Την διαφέντευση των ισχυρών και των βιομηχάνων της ιδιωτικής υγείας.
Επικεφαλής της μαφιόζικης συρρίκνωσης , ο κ.Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτόν δείχνουν με το δάχτυλο οι ασθενείς, αυτόν σημαδεύουν με τον δείκτη οι συγγενείς, αυτόν καταριούνται από τον τάφο τους οι πεθαμένοι. Ο τύπος λειτουργεί και εκτελεί βάσει σχεδίου. Είναι επικίνδυνος. Και δεν χρειαζόταν να περνώ εγώ το δράμα μου για να το καταλάβω. 
Τα έλεγα πάντα για δαύτον. Απλώς τώρα που το μαχαίρι ακούμπησε και στο δικό μου κόκαλο, ένιωσα πιο σκληρό τον πόνο.
Μια σύσταση θα κάνω στον Λοβέρδο και θα κλείσω για να μην σας κουράζω.
Εαν σε πετύχω πουθενά να ξέρεις ότι θα πάρω ένα τσιγκέλι και θα σε κρεμάσω στην πλατεία Συντάγματος. Γι αυτό φρόντισε να κυκλοφορείς πάντα με παρέα και τράβα κρεμάσου μόνος σου.
Δεν είναι απειλή. Είναι προειδοποίηση. Χιλιάδων περήφανων Ελλήνων που λένε τα ίδια με μένα. Που δεν ανέχονται πια να εξευτελίζεις με την πολιτική σου το αγαθό της υγείας, της ζωής, της περίθαλψης, της αξιοπρέπειας.
Εαν πάλι το πάρεις ως απειλή, σε περιμένω. Εδώ είμαι, ξέρεις που θα με βρείς. Άθλιε...
Σ.Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: