Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2012

Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία, κάνει τον γύρο του κόσμου



Μία καθηλωτική φωτογραφία είναι αυτή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου με χιλιάδες χρήστες να την κοινοποιούν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει μία γυμνή ματωμένη γυναίκα να κρατά την ελληνική σημαία.
Πρόκειται για την δημιουργία του χρήστη «Dimitris DaAthens» ο οποίος την δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο γράφοντας το εξής κείμενο:
«ΜΑΙΝΑΔΕΣ. Στην Αρχαία Ελληνική Μυθολογία, οι Μαινάδες ήταν νύμφες, συντρόφισσες και ακόλουθοι του θεού Διόνυσου, το όνομά τους μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «έξαλλες». Η λέξη μαινάς (στον ενικό) εμφανίζεται στον Όμηρο ως συνώνυμο της λέξης «μανία».
Πράγματι, το κυριότερο χαρακτηριστικό των Μαινάδων ήταν η εκστατική μανία όπου συχνά εμπνευσμένες απ’ τον Διόνυσο και μέσω ενός συνδυασμού χορού και μέθης, έχαναν κάθε αυτοέλεγχο, φώναζαν και συμπεριφέρονταν ανεξέλεγκτα, υπερκινητικά και πέρα από κάθε λογική βίαια.
Στην Σύγχρονη Ελλάδα, οι Μαινάδες υπάρχουν και συνεχίζουν να αντιδρούν…»
Στην φωτογραφία υπάρχει επίσης το μήνυμα «Έχουμε ένα όνειρο. Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Το μόνο που θέλουμε είναι ειρήνη αλλά… πρέπει να παλέψουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: