Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 03, 2012

Φτωχαίνουν οι Έλληνες


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Νέα μέτρα, νέα λεηλασία των εισοδημάτων των Ελλήνων, νέα σταύρωση του λαού μας οικονομικά και κοινωνικά. Θα ρημάξουν τη χώρα οι ανελέητες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων που αποφάσισε η «τρόικα εσωτερικού» των Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη κατ’ εντολήν και σε συνεργασία με την «τρόικα εξωτερικού» των ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ. Τίποτα δεν θα μείνει όρθιο με τα μέτρα αυτά της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κατασπαράσσουν τους μισθούς και τις συντάξεις η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Φτωχαίνουν εξουθενωτικά όλους τους Ελληνες και ισχυρίζονται διά στόματος πρωθυπουργού ότι η φτώχεια και η εξαθλίωση είναι «ίσως η τελευταία ευκαιρία… για να βγούμε από την κρίση ισχυρότεροι»! Ανενδοίαστη προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Πρώτη φορά ακούμε ότι όσο πιο… μπατίρης είναι κάποιος, τόσο ισχυρότερος είναι!

Στον κοινωνικό Καιάδα πετάει ο Αντώνης Σαμαράς τους γέρους, τους ανάπηρους, τους ανέργους. Τέτοιο μίσος εναντίον των συνταξιούχων και των αδύναμων αμφιβάλλουμε αν έχει επιδείξει ποτέ κάποια κυβέρνηση στον πολιτισμένο κόσμο του τελευταίου… αιώνα!

Μία και δύο συντάξεις θα αρπάξει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη ακόμη και από τους συνταξιούχους του ΟΓΑ με τα 360 ευρώ τον μήνα. Δεν θα τους κόψουν, λένε, τα 30 ευρώ που προέβλεπε το «βασικό» σενάριο, άρα θα γλιτώσουν 30Χ14=420 ευρώ τον χρόνο. Θα τους κόψουν όμως τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας, άρα θα τους κόψουν 360+180+180=720 ευρώ τον χρόνο! Οι αγρότες δηλαδή θα πρέπει να τους χρωστούν και χάρη από πάνω που αντί να τους κόψουν 420 ευρώ, τους κόβουν… 720! Τι να πει κανείς…

Ασύστολα ψέματα λέει η κυβέρνηση Σαμαρά στον ελληνικό λαό προκειμένου να τον παραπλανήσει και να περάσει ευκολότερα τα μέτρα. Είναι, δήθεν, το τελευταίο πακέτο περικοπών. Σε δύο χρόνια, δήθεν, η Ελλάδα θα… φυσάει από ανάπτυξη. Χωρίς τα μέτρα αυτά, δήθεν, η χώρα θα αποβαλλόταν από το ευρώ. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Είναι όλα παραμύθια. Στην πραγματικότητα, θα κόψουν ξανά μισθούς και συντάξεις όσο ο απελπισμένος λαός ανέχεται αυτή την πολιτική. Μοναδικός στόχος του Μνημονίου είναι να φτωχύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι Ελληνες – όπως και οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί…

Το Μνημόνιο πετυχαίνει απολύτως τον στόχο αυτόν. Οι πολίτες της χώρας μας έχουν φτωχύνει 27% μέσα σε δύο χρόνια! Εφιαλτικό και πρωτοφανές σε καιρό ειρήνης για χώρα της Δυτικής Ευρώπης. Μόνο όταν κατέρρευσε ο «υπαρκτός σοσιαλισμός» στη Σοβιετική Ενωση και στις χώρες της Ανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης φτώχυνε ο πληθυσμός τόσο πολύ όσο ο ελληνικός πληθυσμός αυτή την εφιαλτική διετία, από τότε που ο Γιώργος Παπανδρέου υπέγραψε το επάρατο Μνημόνιο.

Οι καταθέσεις εξανεμίστηκαν. Οχι γιατί οι Ελληνες έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό, αλλά γιατί ο κοσμάκης ξοδεύει όλο και περισσότερα από όσα είχε βάλει στην άκρη τα προηγούμενα χρόνια για να καλύψει θεμελιώδεις ανάγκες του. Από 237,5 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν οι καταθέσεις τον Δεκέμβριο του 2009 έπεσαν στα 153,9 δισ. ευρώ τον Ιούλιο το 2012.

Από αυτά τα 83,6 δισ. που αποσύρθηκαν, υπολογίζεται ότι μόνο γύρω στα 15 δισ. περίπου έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτά ανήκουν πρωτίστως σε επιχειρήσεις και σε πλούσιους ιδιώτες.

Μπατίρισαν οι Ελληνες! Οπως αποκάλυψε το «Εθνος» βάσει στοιχείων της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών, το εκπληκτικό ποσοστό του 81,5% των τραπεζικών λογαριασμών των Ελλήνων συνίσταται από καταθέσεις μέχρι μόλις 2.000 ευρώ! Αλλο ένα 11,3% των λογαριασμών είναι καταθέσεις από 2.001 έως 10.000 ευρώ και μόλις 1,3% αφορά καταθέσεις πάνω από 10.000!

Σε ρόλο… Μάρθας Βούρτση, συμπαθέστατης ηθοποιού που τη δεκαετία του 1960 είχε τυποποιηθεί σε ρόλους δακρύβρεχτων μελό, εμφανίστηκε ξαφνικά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ – προφανώς καθ’ υπόδειξη των συμβούλων της. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες που αναγκάζονται να κάνουν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι» δήλωσε αναφερόμενη στους Ελληνες, την ώρα που μελέτη της ΓΣΕΕ διαπιστώνει ότι η αγοραστική δύναμη των κατώτατων μισθών γύρισε στο… 1978, τριάντα τόσα χρόνια πίσω!
http://kostasxan.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: