Τετάρτη, Νοεμβρίου 21, 2012

Τρια(λαρό)!


Στον δυτικό μεσαίωνα υπήρχε μια ποινή-μαρτύριο, μαρτύριο διαπόμπευσης, πολύ ανθρωπιστική εν σχέση με πολλές άλλες.
Εστηναν στην αγορά, συνήθως μπροστά απ’ τις σκαιές (και φαιές)Καθεδρικές (ελληνιστί: κατεντράλ), κάτι ικριώματα, που κλείδωναν το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια του υπόδικου ή κατάδικου (η διαφορά τότε δεν ήταν απολύτως σαφής) και τον εξέθεταν στόχο, στη χλεύη του όχλου.
Ανίσχυρο να αμυνθεί το θύμα, δεχόταν κατακέφαλα σάπια ζαρζαβατικά, φτυσιές, ύβρεις, χάχανα και ξυλιές, ό,τι τέλος πάντων προαιρείτο κάθε σκυλιασμένη ψυχή να το ελεήσει.
Το ίδιο ακριβώς έχει κάνει και ο κ. Σαμαράς με την ΕλληνικήΔημοκρατία.
Ενας - ένας οι θεσμοί καθαιρούνται και διαπομπεύονται. Το ίδιο το Σύνταγμα αποψιλώνεται και συχνά κακοποιείται. Παραθεσμικές μέθοδοι διακυβέρνησης αντικαθιστούν τους θεσμούς και τίθενται σε εφαρμογή. Μάλιστα, φόρα παρτίδα στην αγορά, μπροστά από τη σκαιά (και φαιάΚομαντατούρ.
Αρχής γενομένης με τα καμώματα του βλακέντιου Γιωργάκη, φθάσαμε σήμερα με τα καμώματα Σαμαρά σε μια πολιτειακή παρέκβαση κι έναν πολιτικόεκφυλισμό περιωπής.
Είχαμε γράψει και παλιότερα ότι μεταλλασσόμαστε σε μια «Δημοκρατίατης Βαϋμάρης με κυβέρνηση του Βισύ».
Δημοκρατία της Βαϋμάρης εις όσα αφορούν την αποσάθρωση τηςκοινωνίας και κυβέρνηση του Βισύ εις ό,τι αφορά τα ανδρείκελα που την επανδρώνουν. Και τον κατοχικό τρόπο που λειτουργούν, εκτελώντας εντολέςκατακτητών.
Ο κ. Σαμαράς κυβερνά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Κάτι σαν Εκτακτα Διατάγματα.
Η ίδια η χώρα διατελεί κάτω από συνθήκες Εκτάκτου Καθεστώτος. Υπό καθεστώς Εντολής. Ως φόρου Υποτελής. Με επιτρόπους παντού. Με ΕιδικούςΛογαριασμούς. Με διαταγές και τελεσίγραφα που καταφθάνουν απ’ το εξωτερικό παντί τρόπω, με ταχυδρομικά περιστέρια, σήματα καπνού, αεροπλάνα και πατίνια, περί παντός του επιστητού.
Η κατάσταση ξεφεύγει πια απ’ τις τραγικές της διαστάσεις και γλιστράει σε άκρως κωμικές.
Αίφνης μια τριμερής επιτροπή από τρία μέλη για κάθε μέρος (κάτι που ούτε ο Βαμβακούλας είχε φανταστεί) αναγορεύεται σε μεσολαβητή, σε συντονιστή, σε επόπτη, σε δικτάτορα μεταξύ των Υπουργείων, σε επιτηρητή τουίδιου του Πρωθυπουργού,
  
όστις μπαίνει έτσι υπό την κηδεμονία του κ. Ψαριανού! Ή της κ.Ρεπούση (που έχει και πιο ανθρώπινο πρόσωπο).
Προβλέπει κάποιος θεσμός ένα τέτοιο όργανο, ου μην και σχήμα;
Και γιατί αύριο, άλλος τις μαραχοτρίφτης να μην επινοήσει και μιαν19μελή Επιτροπή από 45 άτομα (κι ενός κοκόρου γνώση) που θα κάνει κουμάντο στις σχέσεις του κ. Βενιζέλου με τον ΦΠΑ στις μπουγάτσες;
Θα μου πείτε ότι η 17μελής επιτροπή από 45 άτομα (συν 18 ΜΚΟ, οι οποίες εξακολουθούν να παρασιτούν, και 33 Ανεξάρτητες Αρχές) δεν είναι ένα
  
τόσον «ευέλικτο κι ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα», όσον ο κ.Ψυχάρης μόνος του. Μεγάλο το δίκιο σας, αλλά η όλη υπόθεσις σκαλώνει στον μαγικό αριθμό τρία (αρθμ. 3) υπό τη σκέπη του οποίου κυβερνάται αυτή η χώρα, όταν η Αγία Τριάς έχει άλλες υποχρεώσεις.
Τρία η Τρόικα, τρία οι Τροϊκανοί Τόμσεν, Μαζούχ και Μολώχ, τρία η τρικομματική κυβέρνηση, τρία η τριανδρία, τρία η τριτοκοσμική πλέον Ελλάς, τρίαη τρίτη μνημονιακή κυβέρνηση, τρία τα τρία πουλάκια, διαλέξτε ποιο απ’ όλα αυτά τα τρία είναι το καλύτερο...
Τρία και τα τρία κακά της μοίρας μας, θα βιαστείτε να προσθέσετε, πάλι μεγάλο το δίκιο σας, μέσα είσθε! (στα τρία κακά),
τρία και το λουρί της μάνας, τρία επί δέκα και τα τριάκοντα αργύρια, τρεις να ’ναι οι μήνες τους, τρία ο τρικέφαλος Κέρβερος,
κάθε τρεις και λίγο νέα μέτρατρία οι τριάκοντα τύραννοι (ουπς! κι αυτοί με προεδρικά διατάγματα κυβερνούσαν), τρία οι λος τρες καμπαλέρος (ισπανιστί: λος τρισκατάρατος), τρία και ο τριταίος πυρετός (ου μην και τριφασικός) - τρίποντο!
Τρίποντο, διότι αυτό που κατάφερε ο κ. Σαμαράς, να είναι υπό την κηδεμονία της Τρόικας (Μέρκελ - Μέρκελ - Σοίμπλε), υπό την επιτήρηση των Τροϊκανών (Τόμσεν - Μαζούχ - Μολώχ) και υπό την εποπτεία μιας τριμερούς επιτροπής από τρία μέλη το κάθε μέρος, δεν έχει προηγούμενο.
Ούτε όταν η Ελλάδα εκυβερνάτο από τρία κυβερνώμενα κι όχι κυβερνητικά κόμματα, το Αγγλόφιλο, το Ρωσόφιλο και το Γαλλόφιλο, ούτε τότε έζησε την ξεφτίλα να διαθέτει και Γερμανόφιλο.
   
Μου αρέσει που μία - μία λύνουμε τις ιστορικές μας εκκρεμότητες.
Τρία, όπως τρίτωσε το κακό.
Τρία, όπως το Τρίτο Ράιχ που πάει για Τέταρτο...
 http://www.enikos.gr/stathis/98390,Tria(laro)!.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: