Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

"Αφήστε την Ελλάδα να χρεωκοπήσει"



«Πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεωκοπήσει», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Focus ο καθηγητής δημοσίων οικονομικών του Πανεπιστημίου του Ανόβερου, Στέφαν Χόμπουργκ.

«Οι κρατικές χρεωκοπίες δεν είναι ασυνήθιστες», συνέχισε. «Η οικονομική ιστορία γνωρίζει εκατοντάδες παραδείγματα. Η Ισπανία μόνο έχει χρεωκοπήσει 18 φορές. Μια κρατική χρεωκοπία της Ελλάδας θα ήταν κατάλληλη, πολιτικά σωστή και λιγότερο επικίνδυνη από την ατέρμονη συνέχιση της επονομαζόμενης πολιτικής διάσωσης… Τα λεφτά από τους φόρους μας δεν βοηθούν την Ελλάδα, αλλά τους πιστωτές. Αυτό το καταλαβαίνεις γιατί τα λεφτά καταβάλλονται σε ειδικό λογαριασμό στον οποίον η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση. Πιστεύω ότι οι πιστωτές δεν αξίζουν να στηρίζονται από εμάς τους φορολογούμενους, ασχέτως με το τι αποφασιστεί στην Ελλάδα».

Κατά τον ίδιο, «Η Γερμανία πρέπει να εξέλθει από την ευρωζώνη διότι με την εισαγωγή της πήραμε διαβεβαιώσεις ότι οι επιχορηγούμενες δόσεις είναι εξίσου απαγορευμένες όπως η κρατική χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Και οι δυο υποσχέσεις αποδείχθηκαν ψέματα. Έτσι, έχει παρεκκλίνει η βάση για το ευρώ».


Πηγή: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: