Πέμπτη, Νοεμβρίου 08, 2012

Ο ασφαλίτης Δένδιας


Του Θανάση Καρτερού
Οι χρυσαυγίτες σακατεύουν κόσμο, σπάνε μαγαζιά, προπηλακίζουν τη Μαρία Κανελλοπούλου, μέλος του Κοινοβουλίου, δέρνουν δημοσιογράφους, τρομοκρατούν όχι μόνο μετανάστες, αλλά και Έλληνες που δεν συμφωνούν μαζί τους. Όλα αυτά έχουν καταντήσει μαύρη και ντροπιαστική καθημερινότητα. Και όλα διαδραματίζονται κάτω από το αδιάφορο, αν όχι στοργικό, βλέμμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Η οποία μπορεί να απέτυχε να συλλάβει τον Κασιδιάρη όσο ίσχυε το αυτόφωρο, αλλά πέρασε σε λίγες ώρες χειροπέδες στον Βαξεβάνη. Και μπορεί να μην καταφέρνει να πιάσει κανέναν από τους μελανοχίτωνες που διαλύουν μαγαζιά, αλλά καταφέρνει να συλλαμβάνει τους μετανάστες ιδιοκτήτες τους.
Ορίστε τι λένε στην ανακοίνωσή τους για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου τους οι εργαζόμενοι του Σκάι -του Σκάι, λέμε, όχι της «Αυγής»: Στην κατάπτυστη επίθεση, σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ‘χαλαρή’ παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων εναντίον των κατοίκων της περιοχής, δεν έκαναν καμία προσαγωγή μελών της Χρυσής Αυγής που κατέστρεψαν τα καταστήματα και τις περιουσίες πολιτών. Όπως ακριβώς δεν επιχείρησαν να σταματήσουν και την χειροδικία των φασιστών εναντίον του δημοσιογράφου, η οποία έγινε μπροστά στα μάτια τους. Τα πράγματα δηλαδή για το παρακράτος των μπάτσων μέσα στην ΕΛ.ΑΣ. είναι απλά: Βλέπε, άκου, σώπαινε – και άσ” τους να δέρνουν. Αν δέρνουν μελαψούς, να αγιάσουν τα χέρια τους. Αν δέρνουν αριστερούς, γκέι, δημοσιογράφους, να αγιάσουν και τα πόδια τους.
Αλλά ο πρύτανης της δημόσιας τάξης, ο καθ’ ύλην αρμόδιος της προστασίας μας, δεν ανησυχεί. Καμιά ανακοίνωση δεν έβγαλε για το όργιο στον Άγιο Παντελεήμονα, για τον προπηλακισμό βουλευτών, για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφου. Ο ίδιος όμως έβγαλε πόρισμα ότι δεν έγιναν οι βασανισμοί στη ΓΑΔΑ και απείλησε με μήνυση τον «Guardian», που τους αποκάλυψε. Βρίσκεται πίσω από διωγμούς δημοσιογράφων της ΕΡΤ, γιατί ανέφεραν επί ματαίω το όνομά του. Βγάζει ανακοινώσεις βλακείας και εμπάθειας, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε βουλευτές του να ελέγξουν τους αστυνομικούς με τα μαύρα μπλουζάκια και τις κουκούλες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Ασυγκράτητα ασφαλίτης όταν κοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ασυγκράτητα συγκαταβατικός όταν κοιτάζει προς τους μελανοχίτωνες. Και το όνομα αυτού, Δένδιας.
Είναι ανάγκη να το ψάξουμε κι άλλο για το ποιος καλύπτει το μαύρο παρακράτος; Και τι εννοεί ο κάθε Δένδιας όταν καταδικάζει τα άκρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: