Τρίτη, Ιουλίου 16, 2013

Παπακωνσταντίνου: Διώκομαι Για Απιστία Και Ο Βενιζέλος Που Έθαψε Τα Στοιχεία Έγινε Αντιπροέδρος Της Κυβέρνησης

Ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας τα μεσάνυχτα στη Βουλή, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε ευθύνη στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και αμφισβήτησε το πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής.
papakonstantinou Παπακωνσταντίνου: Διώκομαι για απιστία και ο Βενιζέλος που έθαψε τα στοιχεία έγινε αντιπροέδρος της κυβέρνησης
“Πριν από έξι μήνες δημιουργήσατε μια προανακριτική επιτροπή. Σήμερα έχετε το πόρισμα, που με παραπέμπει στο ειδικό δικαστήριο. Τις κατηγορίες τις αρνούμαι. Ούτε απιστία έχω διαπράξει, ούτε νόθευση εγγράφου”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Είναι η πρώτη τέτοια παραπομπή από την εποχή της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου και σημείωσε ότι δεν υπήρξε προανακριτική για όλα τα μεγάλα σκάνδαλα, αλλά για μια παράνομη λίστα, που δεν πρωτοκολλήθηκε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνει ότι από την υπόθεση της λίστας, δεν αποκόμισε κανένα όφελος και το δημόσιο δεν υπέστη καμία ζημιά και χαρακτήρισε φάρσα τη διαδικασία.
Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε την απόφαση προδιαγεγραμμένη και σημείωσε ότι η προκαταρκτική, στιγματίστηκε από διαρροές και χυδαίες επιθέσεις εναντίον του.
“Τον ένοχο, τον είχαμε από την αρχή. Αυτό που έμενε είναι να βρούμε τι θα του φορτώσουμε” είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου αμφισβήτησε και την ουσία της υπόθεσης και επέμεινε ότι η επιστολή των Γάλλων δεν είχε πρωτόκολλο και τα στοιχεία δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν.
“Τα στοιχεία, που ήρθαν ήταν παράνομα. Μπορούσαν να αξιοποιηθούν; Ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αυτά λέει, αλλά αυτά στο πόρισμα δεν θα τα διαβάσετε πουθενά” είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
O πρώην υπουργός επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.
“Παραπέμπετε εμένα και αυτός που έθαψε την υπόθεση, (ο Ε. Βενιζέλος) επιβραβεύεται και γίνεται αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Χαίρε Καίσαρ. Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν”, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: