Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2014

Μητσοτάκηδες με δρεπάνια

 ΑρθρογραφίαΤου Γιώργου Ανανδρανιστάκη  
Τα μάθατε τα νέα; Το μητσοτακέικο έχει βγει στο μεϊντάνι για να εξυγιάνει το Δημόσιο! Η κόρη Ντόρα, που δεν θα ήταν Ντόρα, αν δεν ήτανε κόρη, και ο γιος και αδελφός Κυριάκος, που δεν θα ήτανε Κυριάκος, αν δεν ήτανε γιος και αδελφός, πήραν τα δρεπάνια και κόβουν πλαστά πτυχία. Μόνο που το άτιμο το δρεπάνι ξεφεύγει κάπου-κάπου και, αντί για πτυχία, κόβει κεφάλια. Δεκαπέντε χιλιάδες κεφάλια, ακριβώς.
 
Τηρουμένων των αναλογιών, το να αγωνίζεται το μητσοτακέικο για την εξυγίανση του Δημοσίου είναι σαν να αγωνίζονται οι τζιχαντιστές για την παραμονή της κεφαλής επί του ώμου. Οι μητσοτάκηδες είναι οι βδέλλες του δημοσίου, ζουν ρουφώντας αίμα από τον δημόσιο κορβανά: Ο παππούς Μητσοτάκης παίρνει τρεις συντάξεις, μία ως βουλευτής, μία ως δικηγόρος και μία ως εκδότης επαρχιακής εφημερίδας, ο υιός Κυριάκος παίρνει μισθό υπουργού, η κόρη Ντόρα μισθό βουλευτή και ο εγγονός Κώστας μισθό περιφερειάρχη. Αν βάλεις και αστυνομικούς, παρατρεχάμενους, αυτοκίνητα, τηλέφωνα, όσο εκατό δημόσιοι υπάλληλοι μας κοστίζουν οι τέσσερις μητσοτάκηδες. Νομίμως τα παίρνουν, ο λαός τους εξέλεξε, τουλάχιστον να είναι σεμνοί και ταπεινοί όταν ομιλούν για τους μισθούς και τις συντάξεις των άλλων.
 
Ναι είναι σεμνός ο μπαμπάς Κώστας, ο αρχιερέας του ρουσφετιού, που έχει διορίσει στο Δημόσιο την άμμο της θαλάσσης κι επειδή δεν ήταν αρκετή, πήρε άμμο και από τις λίμνες. Ο νονός με τα τρεις χιλιάδες βαφτιστήρια, που αντί να τους καρφιτσώνει στο πέτο σταυρουδάκια, τους κάρφωνε διορισμούς. Ο Βασιλάκης στον ΟΤΕ, Γιωργάκης στη ΔΕΗ, η Βασούλα στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Να είναι σεμνή η κόρη Ντόρα, που με το που έγινε δήμαρχος Αθηναίων έριξε εκατομμύρια στον «9,84», προκειμένου να δημιουργήσει ένα μισθοφορικό στρατό δημοσιογράφων, που την ακολουθεί κατά πόδας μέχρι και σήμερα.
 
Ο καημένος ο υιος Κυριάκος έγινε υπουργός εν μέσω κρίσης κι έτσι δεν μπόρεσε να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση των ρουσφετιών. Να είμαστε δίκαιοι με τον Κυριάκο: όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όταν δεν είχε λεφτά να πάρει τηλεφωνικές και άλλες συσκευές για το πολιτικό του γραφείο, δεν προσέφυγε στον δημόσιο τομέα, προσέφυγε στον ιδιωτικό. Από την ιδιωτική Siemens του Χριστοφοράκου τα πήρε τα τηλέφωνα ο Κυριάκος και όχι από τον ΟΤΕ, που τότε ήταν ακόμη δημόσιος. Οι κακές γλώσσες θα πουν ότι η Siemens του τα έδωσε τζάμπα τα τηλέφωνα του Κυριάκου, ενώ ο ΟΤΕ θα του ζητούσε λεφτά. Ανοησίες: Τον έψαχνε ο Κυριάκος τον Χριστοφοράκο να τον πληρώσει, αλλά αυτός ο άτιμος ξέφυγε μέσα από τα χέρια της αδερφής Ντόρας, που ήταν τότε υπουργός των Εξωτερικών.
 
Εκείνοι που έκαναν καριέρα με τις προσλήψεις, τώρα κάνουν καριέρα με τις απολύσεις. Την εποχή της ευμάρειας έκαναν ρουσφέτια, στην εποχή της κρίσης ρίχνουν ανθρώπους στον Καιάδα. Απομυζούσαν και απομυζούν ανθρώπινες ζωές, για να παραμείνουν ζωντανοί, δυνατοί και δρεπανηφόροι. Προπαντός
- See more at: http://stokokkino.gr/article/12037/Mitsotakides-me-drepania#sthash.GRvNTeeM.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: