Σάββατο, Σεπτεμβρίου 06, 2014

Η Εσχατη προδοσια που εξηγγειλε ο προδοτης της χωρας στην Δεθ.

Τί είναι οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, ποιός τις επινόησε και γιατί; (Ε.Ο.Ζ. video)

slavecaravansL6_1

Οι Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, εν συντομία Ε.Ο.Ζ., είναι μια μοντέρνα εκδοχή των παλιών αποικιών. Είναι κράτος εν κράτη. Δηλαδή μέρος της εδαφικής επικράτειας ενός κράτους εκχωρείται σε ιδιώτες επενδυτές με:
  • ειδικό εργασιακό καθεστώς
  • ειδικό φορολογικό καθεστώς
  • και ειδικό διοικητικό καθεστώς
προκειμένου να το αξιοποιήσουν προς όφελός τους. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες έχουμε πάμπολες στον κόσμο -γύρω στις 3.500- και αφορούν χώρες που βρίσκονται είτε σε χρεοκοπία, είτε στο χείλος χρεοκοπίας για να υπάρχει το άλλοθι της δημιουργίας τους. Χαρακτηριστικό και (επικίνδυνα πολύ) κοντινό μας παράδειγμα είναι η ελεύθερη οικονομική ζώνη στην ανατολική θράκη και που απέχει μόλις 120 χιλιόμετρα από τα σύνορά μας στη Θράκη. Οι “επιχειρήσεις” της συγκεκριμένης ειδικής οικονομικής ζώνης δεν πληρώνουν κανένα φορό, δεν πληρώνουν ΦΠΑ, δεν πληρώνουν δασμούς κι έχουν διαφορετικό νόμισμα από την υπόλοιπη τουρκική επικράτεια (συγκεκριμένα έχουν δολλάριο σε σταθερή ισοτιμία με το τουρκικό νόμισμα για να υπάρχει το κίνητρο των “ξένων επενδύσεων”) . Χαρακτηριστικό όλων αυτών των ΕΟΖ αλλά και της συγκεκριμένης είναι πως δεν απασχολούν ντόπιο προσωπικό, αλλά αλλοδαπούς και δει “εισαγώμενους” από τα βάθη της Ανατολίας. Αυτούς αναλαμβάνουν να τους φέρνουν ειδικοί “αντζέντηδες” και να τους ανανεώνουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (συνήθως κάθε 6 μήνες ή έναν χρόνο). Δηλαδή οι επιχειρήσεις των ΕΟΖ απασχολούν σχεδόν αποκλειστικά μετανάστες για να έχουν το προσωπικό τους υποταγμένο. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει τις ΕΟΖ πιο “μοντέρνες” από τις παλιές αποικίες, γιατί οι παλιοί αποικιοκράτες είχαν παρατηρήσει πως οι γηγενής πληθυσμοί με την πάροδο των χρόνων ξεσηκώνονται, ζητάνε τη γη τους πίσω και τους δημιουργούν προβλήματα. Οπότε σκέφτηκαν να διώξουν τους ντόπιους και να φέρουν στη θέση τους άπορους μετανάστες που θα δουλεύουν αμίλητα και για ένα κομμάτι ψωμί.
Το αρχικό πείραμα των σύγχρονων ΕΟΖ έγινε στην Κίνα τη δεκαετία του ’80 με την εφαρμογή τεσσάρων ΕΟΖ. Η ιδέα ήταν των “βρετανών τραπεζιτών” που την έδωσαν στου κινέζους και την εφάρμοσαν με επιτυχία. Από εκεί προκέκυψε και το κινέζικο μεροκάματο κι όλα αυτά που κατά καιρούς ακούμε για τις συνθήκες εργασίας στην Κίνα. Αντί της εξωτερικής μετανάστευσης βέβαια οι κινέζοι χρησιμοποιούν την εσωτερική, επειδή τους το επιτρέπει ο τεράστιος αριθμός των κατοίκων τους αλλά και το πολιτικό τους καθεστώς. Το ενδιαφέρον είναι πως η κινεζική κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει το νέο εγχείρημα κι επειδή υπάρχουν και εξεγέρσεις πού και πού, έφτιαξε ένα ειδικό στρατιωτικό σώμα που προστατεύει τις επιχειρήσεις των ΕΟΖ από τις εξεγέρσεις των κινέζων εργατών.
Τώρα τί ενδιαφέρει την Ελλάδα όλα αυτά;
Να σας υπενθυμίσω ορισμένες δηλώσεις και κινήσεις “πολιτικών”:
  • Γιάννης Μιχελάκης: “Θέλουμε τη δημιουργία ΕΟΖ εντός ελληνικής επικράτειας” – μπορείτε να ανατρέξετε και στο προεκλογικό υλικό που μοίραζε στα πρόβατα τότε η ΝΔ, όπου ανέφερε ρητά πως η ανάπτυξη συνδέεται με τις ΕΟΖ. Αυτή την ανάπτυξη εννοεί ο Α. Σαμαράς. Δηλαδή ανάπτυξη των ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα με απασχόληση μεταναστών μάλιστα που κάνουν ό,τι μπορούν για να τους αυξήσουν. 
  • Πέτρος Τατούλης: ο περιφερειάρχης έχει ήδη μιλήσει για 2 Ζώνες στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας“. Ο Τατούλης,εδώ και πολύ καιρό, δρα λες και η Πελοπόννησος είναι αυτόνομο κρατίδιο κι αυτός είναι ο κυβερνήτης του. Να το έχουμε υπόψιν…
  • Όλι Ρεν: “ΕΟΖ για ανάπτυξη επενδύσεων στην Ελλάδα” . Εδώ δεν θα κάνουμε σχόλια…
  • Στο παιχνίδι όμως είναι και τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα. Και πιο συγκεκριμένα τα ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ αντιμνημονικά κόμματα των γιρλάντων και των γαρυφάλων. Υπενθυμίζουμε τη μάζωξή τους σε ένα σκιώδες χρηματοοικονομικό φόρουμ για τις ΕΟΖ στη Θράκη. Καλεσμένοι ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης από τους Ανεξάρτητους Έλληνες (που μετά την κατακραυγή έκανε και δήθεν δήλωση μετάνοιας) , ο Γιάννης Δραγασάκης  από το ΣΥΡΙΖΑ (το συμβάν υποβαθμίστηκε επιμελώς…), αλλά και ο “μπαίνω-όπου-δω-φως” Κωστής Χαντζηδάκης της ΝΔ. Πατήστε εδώ για να το επιβεβαιώσετε. Τα σχέδιά τους όμως, τα χάλασε το Ε.ΠΑ.Μ. με τη του διαδήλωση που οργάνωσε απ’ έξω, αναγκάζοντας κάποιους να το παίξουν πάπιες και να μην εμφανιστούν…
Οσον αφορά τον ιδιωτικό στρατό που θα χρησιμοποιήσουν για την καταστολή του γηγενούς πληθυσμού δεν έχετε παρά να διαβάσετε για την Blackwater – Academi που ήδη βρίσκεται στην Ελλάδα με τις ευλογίες του Αντώνη Σαμαρά και των άλλων δύο συγκυβερνητών… Διβάστε σχετικά εδώ: Η Blackwater είναι ήδη εδώ αλλά και για την πιθανή πρώτη επιχείρησή της (για να επισημοποιηθεί το γεγονός) στις Σκουριές Χαλκιδικής… Διαβάστε σχετικά εδώ: Η Blackwater ως δύναμη καταστολής στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ενώστε τις τελίτσες και το σκηνικό είναι έτοιμο. Εκτός αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι τυχαία, ο Καζάκης είναι ένας γραφικός γυρολόγος και εμείς τρολ του διαδικτύου…
Δείτε επίσης κι αυτό: Λακωνία: Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη που συνδέει τις ΕΟΖ με τον Καλλικράτη. Μετά από όλα αυτά αγαπητέ συνέλληνα αναλογίσου τί πραγματικά εννοούν όταν λένε θα φέρουμε την ανάπτυξη στον τόπο, τί εννούν όταν λένε θα ρίξουμε την ανεργία και γιατί μάχονται με νύχια και με δόντια να ρίξουν το μεροκάματα στο επίπεδο βουλγαρίας κι ακόμα πιο κάτω…
Νομίζουμε πως ήρθε επιτέλους η ώρα να αντιμετοπίσουμε την αλήθεια και να την κοιτάξουμε κατάματα, χωρίς φόβο και πάθος.ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ και είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ, όχι λαμόγια ή αφελής χαζοί που δεν ξέρουν τί κάνουν. Το φοβερό είναι πως ξέρουν πολύ καλά τί κάνουν. Και ξέρουν και τί θέλουν. Θέλουν εσένα στον τάφο, να σε αντικαταστήσουν με μετανάστες και αυτούς στην ίδια θέση να χαριεντίζονται με στα σπα και στα ακριβά ξενοδοχεία που οι ξένες εταιρίες στυλ SIEMENS τους προσφέρουν ως αντάλλαγμα των “καλών υπηρεσιών που τους προσφέρουν”.
Θα τους αφήσουμε; Εσύ αποφασίζεις…
http://epam-patras.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια: