Κυριακή, Φεβρουαρίου 22, 2015

Μια Ηττα να φανταζει σαν Νικη

Το βλεπω απο την μια μερια,το βλεπω απο την αλλη,ιδιο δειχνει.
Διαβαζοντας τις τελευταιες ημερες για οσα συνεβησαν στην Ευρωπη συμπεραινω οτι μαλλον χασαμε νικηφορα.

Και επειδη θελαμε τοσο πολυ μια νικη μετα απο τοσες ηττες και τοσο εξευτελισμο αποφασισαμε να ντυσουμε την ηττα νικη και να πουμε οτι καναμε κατι.

Και ναι,για οσους φοβοντουσαν οτι θα βγουμε απο το ευρω αυτο δεν θα συμβει,θα πανε την Τριτη και τα ΑΤΜ θα τους δωσουν το ποσο που θα ζητησουν,αν εχουν....

Αλλα τιποτα αλλο δεν θα αλλαξει,οι ιδιοι που μας επετρεπαν να αναπνεουμε αυτοι οι ιδιοι θα συνεχισουν την παροχη οξυγονου,με αλλο ονομα φυσικα...αλλα οι ιδιοι θα ειναι.
Οι ανεργοι θα παραμεινουν ανεργοι,οι χαμηλοσυνταξιουχοι το ιδιο,οσοι δεν εχουν ουτε να φανε θα βρισκουν κατι σε συγγενεις η φιλους η στα συσιτια....

Δεν ειναι που περιμενα πολλα,αλλα δεν βλεπω να γινονται ουτε και τα λιγα,ρυθμισεις λεει 100 δοσεων να μας παρουν  κι απο εκει που δεν εχουμε,μα αν δεν εχει καποιος και 300 δοσεις να βαλουν δεν θα παρουν τιποτα.

Και η ανθρωπιστικη κριση?
Για μετα τον Ιουνιο τα μετρα,δεν θα τα εγκρινουν οι θεσμοι.....γελαω πολυ οταν ακουω ακομα και δικους μας να λενε την τροικα θεσμο,τον τοκογλυφο τον επισημοποιησαν και τον ανεβασαν σε κυρος,τον εκαναν θεσμο.

Και η ανθρωπιστικη κριση?
Ρωταω ξανα
Τι θα κανουν με αυτο?

Μα θα μου πεις...περιμενεις απο καποιους που παρελαβαν ενα τετοιο χαος να βρουν λυσεις τοσο συντομα?

ΝΑΙ

Το περιμενω,οπαδος κανενος δεν ειμαι,οπως ξεφτιλισα Παπανδρεου και Σαμαρα ετσι θα κανω και με τον Αλεξη οταν καταλαβω οτι στοχος του ηταν  η διαχειρηση και οχι η λυση του προβληματος
Φυσικα βλεπω οτι χτιζεται γυρω απο την νεα εξουσια ενας τοιχος προστασιας,δεν αρκει,και ο Σαμαρας ειχε ολοκληρο το παρακρατος να τον προστατευει.

Ο Λαος ψηφισε για κατι καλυτερο,τωρα,οχι σε εικοσι χρονια,για να μπορει να αναπνευσει διχως να του τραβουν το οξυγονο,ηδη η κομμουνιστικη πτερυγα του Συριζα ζηταει αλλαγη ηγεσιας και συνεδριο,θα την καταπνιξουν την φωνη της............για την ωρα.

Αυτος που δεν εχει ευρω στην τραπεζα δεν φοβαται μην κλεισουν τα ΑΤΜ,αυτος που δεν εχει να φαει δεν φοβαται αν θα βγουμε απο το ευρω,αν θελει ο Συριζα να παρουσιαζει τις ηττες σαν νικη γιατι δεν κρατουσαμε τον εγκληματια Σαμαρα να μας μιλαει για Σαξές στορια?

Και τελικα θα υπογραψουμε το νεο συμβολαιο,συμφωνια,μνημονιο το λεω  εγω οπου η "αριστερα"θα βαλει φαρδια πλατια την υπογραφη της στην παραδοση της χωρας στους τοκογλυφους της,οι ιδιοι που δεν αναγνωριζαν το χρεος,την τροικα και τα μνημνονια.

ΟΙ ΙΔΙΟΙ

Εγω δεν θα συνθηκολογησω οπως εκαναν αυτοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: