Κυριακή, Απριλίου 05, 2015

H Ξεφτιλα ηρθε απο αριστερα

Υπομονη,υπομονη,χασαμε και το μουνι...λεει μια σοφη παροιμια των αρχαιων,εμεις απο υπομονη αλλο δεν μπορουμε να κανουμε,διοτι για να επαναστατησουμε δεν λεει,καλοκαιρι ερχεται που να επαναστατεις μεσα στην ζεστη.

Και γιατι δεν επαναστατησαμε χειμωνα θα ρωτησεις..
Με τετοιο κρυο?
Ασε που εβρεχε καθε μερα.

Την επανασταση μας την καναμε ειρηνικα.
Ψηφισαμε πρωτη φορα αριστερα.
Ετσι νομισαμε.

Ηρθε λοιπον πριν 3 μηνες αυτη η αριστερα,χαρηκαμε δεν λεω,στην αρχη ειδικα πολυ,μετα σιγα,σιγα αρχιζε και ξεφτιζε λιγο το πραγμα,μια ο Βαρουφακης με τον λιτο βιο και μετα με φωτογραφισεις με φοντο ψαρια και Ακροπολες,μια ο ενας ελεγε το ενα και ο αλλος το αλλο,μια που οτι υποσχεθηκαν το ξεχασαν αλλα μας βεβαιωναν οτι το θυμουνται....

Τι να το κανω εγω που το θυμουνται οταν νομοσχεδια δεν μπορουν να ψηφισουν διοτι δεν το εγκρινουν οι θεσμοι?

Ποιοι ειναι οι θεσμοι?
Α εχετε μεινει σε αλλες εποχες.
Η τροικα καλε,αλλαξε ονομα.

Ναι δεν της αρεσε αυτο που της ειχαν δωσει οι γονεις της και το αλλαξε.
Δεν βρισκω γκομενο με τετοιο ονομα μου ειπε.

Μετα αλλαξε ονομα και το μνημονιο,εγινε κατι απροσδιοριστο,συμφωνο,συμβολαιο...κατι απο σιγμα τελος παντων.

Μετα εκαναν μια προσπαθεια να βοηθησουν λενε τους φτωχους με ενα νομοσχεδιο που τους εδινε κατι πενταροδεκαρες που περισσοτερα βγαζεις αν μπεις στο μετρο και πεις οτι εχεις μανα με καρκινο,πατερα με οκτω εγκεφαλικα 4 αδερφακια αναπηρα και τον εαυτο σου με μπαιπας.

Αυτο θα κοστιζε 200 εκατομμυρια,για 3.5 εκατομμυρια πολιτες,μετα εκαναν και μια συμφωνια για κατι εξοπλιστικα προγραμματα που θα κοστιζε 500 εκατομμυρια,δηλαδη σχεδον τριπλασια,οποτε παλι κοροιδο μας επιασαν.

Περιμενουμε φυσικα να δουμε κατι απο αυτο το νομοσχεδιο να εφαρμοζεται,τα υπολοιπα τα εκαναν γαργαρα,αλλα δεν βλεπουμε,ουτε την υποσχεση για δωρεαν εισητηριο στα μεσα μαζικης μεταφορας βλεπουμε.....καλυτερα να ειμασταν οπλικα συστηματα δηλαδη.

Μετα ασε που τρωγωνταν μεταξυ τους οι υπουργοι,αλλα ο ενας αλλα ο αλλος,φπα στα νησια ο ενας,οχι φπα στα νησια ο αλλος,και αυτοι οι δυο στην ιδια χωρα ζουν,στο ιδιο κτηριο δουλευουν...αλλα συγχρονως δουλευουν και εμας.

Εμεις ανεργοι χρονια με υπομονη,αυτοι ηρθαν και αρχισαν να διοριζουν αδερφια και ξαδερφια οπου υπηρχε κενη καρεκλα,σε λιγο καιρο θα πρεπει να αγορασουν και καρεκλες οποτε θα εκτοξευθει το χρεος και παλι.

Μετα αρχισαν τα χειροτερα παρατραγουδα,αυτοι οι αριστεροι παντα ετρωγαν ξυλο,μια ζωη,πολυ ξυλο,οπου πηγαιναν ετρωγαν ξυλο,ειπαν λοιπον δεν θα δερνουν τον κοσμο,δεν θα ριχνουν χημικα,παιδικα καταλοιπα,αν τρως ξυλο μικρος το απορριπτεις μεγαλωνοντας.

Σημερα λοιπον στις Σκουριες επεσε πολυ ξυλο,πετροπολεμος,τα καναλια ελεγαν οτι εδειραν οι κατοικοι τους μεταλλωρυχους και τα ματ,ποιος πιστευει τα καναλια,αν τα πιστευαμε δεν θα ψηφιζαμε Συριζα στις εκλογες,φυσικα μεσα σε αυτη την πρωτη φορα αριστερα εχουν μαζευτει ολοι οι δεξιοπασοκοι κλεφτες,συν ο Πανουσης που δεν ξερει τι ηταν πριν...ηρθε κι εδεσε η νεα χουντα.

Και λεω,ψηφιζουμε το ενα..αλλαζει,ψηφιζουμε το αλλο...αλλαζει,γιατι να ξαναψηφισουμε?

Απλα αποφασισα να απεχω  μελλοντικα απο καθε τετοια χαζη εκδηλωση που λεγεται εκλογες,φορους να δωσω δεν εχω,να δω κατι καλυτερο στο μελλον δεν υπαρχει περιπτωση...

Ας φανε τα μουστακια τους δεξιοι με αριστερους και ας πανε να πνιγουν ολοι τους.

Για μενα ολοι ιδιοι ειναι πλεον.



Δεν υπάρχουν σχόλια: