Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

Σκιζει καλσον ο Αλεξης,οχι μνημονια

Στις παραμονές μιας νέας αποικιοκρατικής συμφωνίας με τους δανειστές.
Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.
Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λογω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.
Επέτρεψε να φορτωθεί εμμέσως ο 'Ελληνας φορολογούμενος ένα επιπλέον τρομακτικό τραπεζικό χρέος που πλέον ξεπερνά τα 160 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015. Λίγο λιγότερο από το ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια ώρα που δεν τόλμησε ούτε καν να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.
Επέτρεψε να στερέψει κυριολεκτικά η εσωτερική αγορά από εισόδημα με το περίφημο "πατριωτικό καθήκον" της ρύθμισης των 100 δόσεων. Κι έτσι να επιταγχυνθεί η ύφεση της οικονομίας, η φανερή και κρυφή ανεργία, η εξαθλίωση, τα λουκέτα στην αγορά, κοκ. Ενώ την ίδια ώρα το χρέος προς την εφορία των Ελλήνων πολιτών συνεχίζει να καλπάζει.
Επέτρεψε να οργανωθεί η μεγαλύτερη λεηλασία εναντίον των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία 5 χρόνια μνημονίων δεν υπήρχαν τόσοι εργαζόμενοι να πληρώνονται έναντι. Τα στοιχεία δηλώνουν σχεδόν 1 στους 3. Η μεγάλη εργοδοσία έχει προχωρήσει μαζικά σε αναστολή πληρωμών προς προμηθευτές - κυρίως μικρομεσαίους και ελευθερεπαγγελματίες - αλλά και εργαζόμενους με πρόφαση την ανάλογη αναστολή των τραπεζών ενόψει συμφωνίας.
Επέτρεψε να γίνουν εγκλήματα απίστευτης ασυδοσίας. 4 νεκροί στα ΕΛΠΕ του Λάτση από "εργατικό ατύχημα" λόγω μεσαιωνικών συνθηκών εργασίας σε εργολάβους και ανύπαρκτου συστήματος ασφαλείας. Αυτά δεν εμπόδισαν την επίσημη έρευνα να αποφανθεί για "ανθρώπινο λάθος". Όπως πάντα οι νεκροί φταίνε για την εκ προμελέτης δολοφονία τους από εργολάβους και εργοδοσία.
Επέτρεψε στην Ελντοράντο του Μπόμπολα να προχωρήσει τάχιστα στη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα στο σύνολό της. Επέτρεψε να δημιουργηθεί κλίμα και καθεστώς εμφυλίου στη Χαλκιδική, όπου μισθοφόροι και παρακράτος δρουν ανενόχλητοι. Η Χαλκιδική γεύεται το μέλλον που επιφυλλάσουν για ολόκληρη τη χώρα.
Επέτρεψε στους εφοπλιστές να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο όριο ασυδοσίας. Κάλυψε με πρόστυχο τρόπο τον Μελισσανίδη όταν στις 5 Ιανουαρίου φέτος χτυπήθηκε δεξαμενόπλοιό του για λαθρεμπόριο πετρελαίου με τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Καμιά επίσημη έρευνα. Όσο για τον Έλληνα και τον Ρουμάνο ναυτεργάτη που σκοτώθηκαν από την επίθεση, θεωρήθηκαν ως "παράπλευρη απώλεια" της ασυδοσίας του συγκεκριμένου εφοπλιστή.
Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση όταν στις 5 Μαίου χτυπήθηκε ξανά δεξαμενόπλοιο υπόπτων στοιχείων και ιδιοκτησίας, προκειμένου να μην φτάσει αεροπορικό καύσιμο φορτωμένο από την Motor Oil με προορισμό τους τζιχαδιστές του Χαλιφάτου στη Λιβύη. Πλήρης συγκάλυψη από την κυβέρνηση. Κανείς δεν νοιάζεται να κάνει φίλο φτερό την υπόθεση.
Επέτρεψε στον Καμμένο να δηλώνει ότι θα εκχωρήσει την εκμετάλλευση του Αιγαίου στις ΗΠΑ, ότι θα παραχωρήσει ολόκληρο νησί, την Κάρπαθο, στο ΝΑΤΟ κι ότι θα παραδώσει την Κρήτη στις ανάγκες του πολέμου κατά της τρομοκρατίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Μόνο η χούντα ήταν τόσο ανοιχτή στις πολεμικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ.
Και τώρα τι; Τι περιμένουμε; Ρήξη της κυβέρνησης; Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο, όπως έλεγε κάποτε κι ο κ. Τσίπρας. Μήπως γίνουν διαφοροποιήσεις; Μα είμαστε καλά; Ποιός θα διαφοροποιηθεί; Αυτοί που προσυπέγραψαν και ανέχθηκαν όλα τα παραπάνω; Αυτοί που δεν τολμούν ακόμη και τώρα να διατυπώσουν εναλλακτική πρόταση ανατροπής; Αυτοί που αρκούνται σε συνθήματα για να εγκλωβίσουν όσους αντιδρούν από την βάση σ' έναν κυκεώνα εσωκομματικών διαδικασιών ώστε να ευνουχίσουν κάθε γνήσια αμφισβήτηση;
Ή μήπως πρέπει να περιμένουμε κάτι από τους "περιμενάκηδες" που τώρα δειλά-δειλά ψελλίζουν "προδοσία". Όσοι έλεγαν περιμένετε να δούμε είναι συνένοχοι της τωρινής κατάληξης. Είναι εκείνοι που έβαλαν πλάτη ώστε να καταλήξουμε εδώ που καταλήξαμε. Και μην ανησυχείτε. Είναι τέτοια ράκη, που στην πρώτη ευκαιρία, θα μας πουν πάλι: άσε να περιμένουμε να δούμε.
Κι ας πεθαίνουν οι εργάτες από την εργοδοσία, ας δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά, ας οργιάζει η ασυδοσία της ολιγαρχίας, ας εξοντώνεται μια ολόκληρη χώρα. Αυτοί είναι σίγουρο ότι θα βρουν λόγο να μας πουν: ας περιμένουμε λίγο ακόμη να δούμε. Βλέπετε ο κομματικός πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων.
Το Σχόλιο της Ημέρας, 5/6/2015, dimitriskazakis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: