Δευτέρα, Ιανουαρίου 25, 2016

Κλεφτες και απατεωνες

Εζησα αρκετα χρονια στην Αυστραλια,δεν ειμαι ειδικος σε θεματα που ταλαιπωρουν την χωρα μας εδω τις τελευταιες δεκαετιες αλλα απο οτι θυμαμαι εκει.....

Εργαζομουν τοσα χρονια αλλα ποτε δεν πληρωσα ασφαλιστικες εισφορες,ειχα μια περιεργεια γιατι γινεται αυτο,τελικα εμαθα οτι....

Το κρατος με την φορολογηση καθε χρονο κραταει ενα ποσο γυρω στο 2% του εισοδηματος απο καθε φορολογουμενο,ελαχιστο δηλαδη.

Δεν υπαρχουν δεκαδες ταμεια με εκατονταδες ασχετους εργαζομενους διορισμενους απο τις κυβερνησεις για να μην εξυπηρετουν τον κοσμο,ολα ειναι οργανωμενα και σωστα,η συνταξη δινεται με αμεσο τροπο και αναλογα την οικονομικη κατασταση οποιου κανει την αιτηση,δλδ αν εχει εισοδηματα η περιουσια οποτε μειωνεται η δεν δινεται καθολου.

Υπαρχει ιδιωτικη ασφαλιση διπλα σε ολα αυτα που παρεχει περιθαλψη και συνταξη σε οποιον θελει καλυτερες απο τις ηδη καλες υπηρεσιες του Αυστραλιανου συστηματος υγειας,ο καθενας αναλογα με την οικονομικη του δυνατοτητα μπορει να την χρησιμοποιησει.

Δεν υπαρχουν ατελειωτες ουρες για να δει καποιος εναν παθολογο,δεκαδες κεντρα υγειας σε ολες τις περιοχες στα οποια απλα πηγαινεις δειχνεις την καρτα υγειας που καλυπτει αυτη την επισκεψη και βλεπεις τον Ιατρο αμεσα.

Εδω τι γινεται?
Δεκαδες ταμεια υγειας,εκατονταδες διορισμενοι υπαλληλοι,ανικανοι να αποδωσουν οι περισσοτεροι,διαφθορα,κλεψια,εξαπατηση,τεραστιες εισφορες εργαζομενων και εργοδοτων για υπηρεσιες απαραδεκτες και σαθρες.

Δεν δινεται η δυνατοτητα επιλογης ιδιωτικης η κρατικης ασφαλισης οποτε το μονοπωλιο το εκμεταλλευεται με εισφορες απαραδεκτες...500 ευρω τον μηνα για ελευθερο επαγγελματια......τον εχεις σκοτωσει πριν αρχισει να εργαζεται,αν ειχε μια ιδιωτικη ασφαλιση με την ιδια εισφορα μηνιαιως θα εκανε διακοπες στις Μαλδιβες μετα τα 60,για παντα.

Ενα κρατος κλεφτης,ενα κρατος απατεωνας,ενα κρατος ληστης.
Κατακλεψε με διαφορες απατες τα αποθεματικα των ταμειων και τωρα ριχνει το φταιξιμο στους ασφαλισμενους προσφεροντας συνταξεις πεινας και νοσηλειες αναξιοπρεπειας.
Και δεν θα παει και κανενας φυλακη για αυτο.

Αυτο εχουμε,αυτο πληρωνουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια: