Σάββατο, Μαρτίου 05, 2016

Φιλευσπλαχνες

Οι φιλευσπλαχνοι ειναι οι σιχαμεροτεροι ανθρωποι επι της γης,δεν υπαρχει χειροτερο ειδος απο τους ζαπλουτους που δεν εχουν τιποτα αλλο να κανουν στην ζωη τους και αποφασιζουν ξαφνικα να της δωσουν ενα νοημα,και επειδη δεν εχουν την ειλικρινεια να το αποδεχτουν οτι ακομα και σ αυτο ειναι αποτυχημενοι...υποκρινονται ενω δεν τους ενδιαφερει καθολου αυτο για το οποιο ονομαστηκαν φιλευσπλαχνοι.

Μικρος στο πρεβαντοριο εκει στην Κηφισια την εζησα αυτη την φιλευσπλαχνια,απλετα.....
Ερχοταν η φιλευσπλαχνη κυρια Ζητριδου,τι ηταν και ποια ηταν δεν ξεραμε ουτε με ενδιεφερε να μαθω αργοτερα οταν εφυγα απο εκει....

Μας εβαζαν λοιπον να χωνομαστε στα κρεβατια μας με τα κεφαλια μεσα απο τα σκεπασματα και να μην αναπνεουμε καν,δεν ξερω γιατι ικανοποιουσε αυτο την φιλευσπλαχνη κυρια Ζητριδου,τι θα μπορουσαν να της κανουν παιδακια τρομαγμενα 7-10 χρονων που εκτος απο το ξυλο που ετρωγαν εκει μεσα στο ιδρυμα που ειχε ιδρυσει για να τα φροντιζουν δεν θα τολμουσαν ουτε να την κοιταξουν......
Και εμπαινε στους θαλαμους,κι ακουγαμε τα βηματα της στο πατωμα,και ξαφνικα νοιωθαμε εναν εντονο πονο στο κεφαλι απο το δυνατο κτυπημα της....με την τεραστια πετρα του δακτυλιδιου της...και αφου ικανοποιοταν με οτι μας εκανε εφευγε η φιλευσπλαχνη πλουσια κυρια,να παει στο σπιτι της νοιωθωντας οτι εκανε κατι καλο στην κενη και ανουσια ζωη της..

Απο τοτε οταν ακουω για φιλευσπλαχνιες αηδιαζω και τρομαζω,αηδιαζω αφορητα με την εκατομμυριουχο βαρεμενη γρια που τρεχει και δινει δωρα και φροντιζει τα παιδια αρρωστα η τα προσφυγοπουλα και μετα περνει σβαρνα και μαζευει οτι βραβειο της δωσουν νομιζοντας οτι θα γεμισουν την απολυτα κενη ζωη της.

Την ειδαμε και στο λιμανι του Πειραια να μοιραζει σακκουλες με ασχετα πραγματα σε προσφυγοπουλα,μαζι με την παραδουλευτρα της γνωστη του λαιφσταιλ και του Ψινακη,οταν εκλεισαν οι καμερες την κοπανησαν με ελαφρα πηδηματακια και τωρα περιμενουν τα επομενα βραβεια.

Κουκλιτσες μου...οταν θελετε  να κανετε ενα καλο δεν κουβαλατε τις καμερες μαζι και ακομα κι ετσι αποσυρεσαι και δεν τρεχεις σε καθε εκδηλωση να παρεις οτι βραβειο σου δωσουν,ξεφτιλιζεις την εννοια φιλευσπλαχνια ετσι.

Την σιχαινομαι λοιπον γιατι μου θυμιζει την Ζητριδου η συζυγος εφοπλιστου και την σιχαινομαι διπλα γιατι κουβαλαει μαζι της και την αταλαντη "ενατο χελιδονι"σαν φιλιπινεζα της.

Χαμενη ψυχη..... 

Δεν υπάρχουν σχόλια: